Бойко се оля с данъка върху пенсиите! Запушва пробойните в хазната с цървулите на босия!

1

С цървулите на босия, Борисов запушва пробойните в бюджета! Срамота!
С цървулите на босия, Борисов запушва пробойните в бюджета! Срамота!
Държавата върти и суче, но щом в хазната й се появи пробойна, винаги постъпва по един и същ начин – бърка дълбоко в прокъсаните джобове най-вече на бедните. И няма никакво значение кой е на власт.
Поредната гениална идея на Бойко Борисов и компания за законна конфискация на цървулите на босия е, работещите пенсионери да плащат данък върху пенсиите си. Същите тези пенсии, които са доказано най-мизерните в цяла Европа. Същите тези пенсии, за които хората са откъсвали от залъка си и са ги внасяли в държавната хазна в продължение на 35-40 години. На държавата обаче и това не й стига. Сякаш тя не е направена, за да служи на boiko111хората, а обратното – хората непрекъснато трябва да й служат.
Работещите пенсионери у нас са над 200 хиляди души. И повечето от тях работят тъкмо поради горната причина – със 150-200 лева на месец не могат да си покрият само сметките, камо ли да им остане за храна и лекарства. Повечето от тях си търсят работа от зор, а не от прекалена любов към труда или защото пращят от здраве.
Обърнете внимание – данъкът върху пенсиите над 200 лв. ще пълни хазната. Каква пародия!
И всичко това се пробутва с йезуитското обяснение, че тези хора заемат работните места на 200 хиляди млади хора. Но истината е, че преобладаващо работещите пенсионери заемат най-непрестижните и най-нископлатените места, за boiko333които никой млад не се натиска. Достатъчно е да се погледнат офертите в бюрата по труда – и при тази растяща безработица, винаги има свободни места, за които никой не се натиска.
В същото време непрекъснато се говори, как нацията застарява и как годините за пенсиониране трябва да се увеличат, за да не се задъхва бюджетът на страната. Е, господа управляващи…драги ми Бойко Борисов, кое е вярното: че работещите пенсионери трябва да освободят местата си на младите, или че трябва със закон да бъдат принудени да работят до гроб?
Засега това е само идея, но като нищо ще съдерат кожите на най-бедните и най-беззащитните в България. Този филм сме го гледали неведнъж. И знаем, че у нас може лесно да бъде реализиран в живота.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Защо въртят,сучат и все заобикалят най-справедливия начин да се напълни хазната.Да променят закона и без да е нужна влязла в сила присъда,комисията Кушлев да изиска всеки,за когото има основателни съмнения за незаконно забогатяване,или да докаже доходите си и дали е платил данъци за тях,или – в хазната.Тези крадци източиха държавата и не им пука дали ще я затрият.А това с този „списък с антикризисни мерки“ е чиста проба разбунване на духовете,важно е да се говори срещу правителството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *