Бойко сърдит на медиите, че го питат за назначаването на Петко Сертов в БОРКОР

0

boiko1Бойко Борисов се сърди на медиите заради „неудобните” въпроси, които му бяха зададени във връзка с новата структура БОРКОР и назначението на бившият шеф на ДАНС Петко Сертов. След като избяга от пресконференцията вчера, когато представи звеното за борба с корупцията във властта, премиерът реши да накаже „наглите” журналисти с презрение.

Въпросът „Кога си е възвърнал доверието в Петко Сертов”, Бойко Борисов остави без отговор. Той вече излизаше от залата, където представи пред медиите БОРКОР. Премиерът се изнерви още в началото, когато започнаха да му се задават елементарни въпроси защо назначава точно бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, когото само преди година обяви за ненадежден и  дясна ръка на „Октопода“ Алексей Петров. Борисов обяви, че прави компромиса, за да са доволни партиите от тройната коалиция и да са сигурни, че правата им няма да се нарушават. Позвъняването на телефон на журналист изкара съвсем от търпение

Пресконференцията започна с много усмивки
Пресконференцията започна с много усмивки

Борисов. Министър-председателят демонстративно стана и си тръгна.

На излизане от залата, Борисов троснато заяви, че „Меркел плаща” за създаването на БОРКОР. Кога и защо е променил оценката си за работата на Петко Сертов, премиерът отказа да удостои с отговор.
От пресконференцията стана ясно, че специалното звено към кабинета е създадено по препоръки на германското правителство. В доклада на ЕК

Петко Сертов с бившите си началници
Петко Сертов с бившите си началници

беше приветствано учредяването на новия орган за борба с корупцията, но нали никой не си прави илюзии, че „Меркел плаща”. Явно целта на набързо скалъпения БОРКОР е била да получим похвалата на Брюксел. Но така и не стана ясно какви функции точно ще изпълнява.

Днес при откриване на три нови отделения във Втора градска болница, Бойко Борисов отказа да отговаря на журналистически въпроси.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *