Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бойко – новият мъченик на България!

boikoИнтервюто, което Бойко Борисов даде в „Труд” в навечерието на 52- рия си рожден ден, е една от най- фундаменталните изповеди на български държавник. Не само заради откровеността и простонародния си изказ. Дори не за заради разкриването на пикантни подробности от житието- битието на премиера – като например има ли жена до него, кой му лъска обувките, кога си реже ноктите, какво си казва, след като се прекръсти сутрин, как лъже Вальо Златев на карти.

Със сигурност спонтанната изповед на премиера, направена пред градинската масичка пред правителствената вила на ул. Секвоя, ще роди вицове, а фрази от интервюто ще се превърнат в крилати.

Журналистите със сигурност ще знаят, че за Борисов са обикновени „идиоти”. За да прокара това деликатно внушение, министър- председателя не случайно разказва как при леля му в село Хераково ходил криминален репортер да му покаже лелята къде сади картофите и разсада за доматите. И тя, жената, му се обадила и му вика : „Бобе, как изкарваш лельо с такива идиоти?”.

Несвикналата с медийните игри леля, която според премиера е възможно да бъде обявена

Бойко се отказа от любовта, живее сам като куче

Бойко се отказа от любовта, живее сам като куче

 за „кокона”, може и да е направила това заключение. Защо и за кого обаче Бойко го повтаря, освен ако не иска да отправи послание към самите журналисти?

Интервюто на Борисов е не просто любопитно, пикантно и хумористично. При по внимателен прочит, всъщност на човек му става ясно, че той изобщо не се шегува. Бойко съвсем сериозно се изкарва мъченик заради всичко, което прави за България. Постоянно натяква за саможертвите , които е направил, за да построи магистрали и спортна зала. Премиерът едва ли не приравнява страданието и теглото си със саможертвата на Исус Христос!

В навечерието на рождения си ден Бойко говори също като най- известния и важен библейски персонаж. Стряскащо! Премиерът кара всички останали българи да се чувстват като грешници, които той спасява с цената на нечовешки мъки.

Премиерът дава строен отчет за всичко, от което се е отказал, за да направи битието ни

Бойко няма време да ходи на кафе с приятели на Витошка

Бойко няма време да ходи на кафе с приятели на Витошка

по- добро. Борисов е приключил с личния си живот и дори всичките гардероби в къщата му да преровим, няма да открием един чифт дамски гащи или дрехи. Бойко вече не можел да играе на футбол и тенис на вързано. Последното може да се подложи на съмнение, тъй като стана публично известно колко кебапчета е спечелил само от победи на корта. Премиерът и на театър не може да ходи с удоволствие, защото „като седнеш, и почват от всички редове хората да се навеждат и да зяпат”. Да не говорим, че около него има 10 души охрана, а ако случайно си е счупил главата, както му се случи преди време, го снимат поне 10 фотографи.

Откакто се е нагърбил с тежките държавни дела, Бойко не може да се разхожда спокойно по бул. Витоша, да седне на кафе да се види с приятели, да отиде на кино. Сега, преди да заспи, гледа самотен някой филм и продължава да си върти класиката с Ръсел Кроу „Гладиатор” . Това обаче не може да се случи преди 21,30 часа, защото дотогава привиква в „Бояна” министрите и заместниците им. „Няма вечер, в която да няма някого”, откровеничи премиера.

Списъкът на саможертвите, които прави, може да бъде продължен. И какъв е смисълът? Да ни се внуши как се намери все пак един човек в държавата, който в разцвета на силите си се отказа от личното щастие, топлотата на семейството, близостта с единствената си дъщеря, разходките по улиците. Е, дава си сметка, „че с това, което строим, ще останем в историята”. Важното е, че саможертвата е направена в името на това ние да бъдем щастливи. Конгратюлейшънс! Това е и финалната дума на Бойко в интервюто – така го приветствали колегите му от цял свят. Нищо, че същите, му удариха звучен шамар за Шенген преди дни.

Бойко вече стана герой и в народното творчество. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *