Бойко Борисов получи инфаркт!?

0

Лекарите са готови на всичко

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов бе приет по спешност в Правителствената болница заради сърдечен срив. Медиците поставиха диагноза „тежка тахикардия”, придружена с изключително високо кръвно налягане. Още при приемането му веднага е бил поставен на системи, които да влеят лекарствените препарати директно в кръвта.

Лекари обясниха, че състоянието на Борисов е изключително тежко, защото пулсът му е ускорен до 120 удара в минута. Това натоварва сърцето изключително много и в един момент може да не издържи. На практика той е приет със сериозни съмнения за инфаркт, но специалистите се надяват все пак да овладеят ситуацията.

протести
протести

Медиците допускат, че по всяка вероятност събитията от последните две седмици са оказали изключително негативно влияние върху здравословното и психическо състояние на експремиера, което е довело до реалната опасност от инфаркт. Все още никой не може да прогнозира какъв ще е крайният резултат.

Пулсът се смята за нормален, когато се движи в границите на 60 до 90 удара за една минута. Когато надвиши 90 удара ритъмът се зачестява и това е тахикардия. При пулс под 60 удара за минута се говори за бардикардия.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=M03L1ok4Y-k

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *