Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бойко Борисов криел руски топ мафиот

Бойко Борисов

Бойко Борисов е играл футболен мач с руския топмафиот Константин Циганов, докато Интерпол е издирал боса.Това показват скандални снимки, запечатали бенефиса между ветерани от България и Русия.

Мачът се играе на 27 август 2007 г. По това време Борисов е кмет на София, а преди това е бил главен секретар на МВР. Снимката на Константин Циганов по това време стои на сайта на руското вътрешно министерство в раздела „Издирва се“. Търсят го като ръководител на престъпна групировка“Уралмаш“от Екатенбург, свързана с тежки престъпления- от разстрели до трафик на оръжия и ядрени материали. Въпреки това в комплекса „Царско село“ край София се играе мач, щедро спонсориран с 50 хил. лева от самия Константин Циганов.

Четири години по- рано, през 2004 година пред медиите като главен секретар на МВР Бойко Борисов обяснява по повод на Циганов: „Мога да кажа, че с руските колеги имаме перфектни отношения. Ако те издирваха това лице, щяхме да знаем и да го търсим“.

Константин Циганов е бил сред неофициалните спонсори на ГЕРБ. Следите към него обаче са изтрити предвидливо. След парламентарните избори през 2009 г. отношението към него рязко се сменя. Месец след ареста на Алексей Петров ДАНС под ръководството на Иван Драшков задържа и експулсира от страната станалите вече неудобни Константин Циганов и дясната му ръка Алексей Пампурин.След това босът на уралмашовската мафия е пришит към Алексей Петров.

Циганов изведнъж се оказва „близък“ до Петров, както е отбелязано в обвинителния акт по делото „Октопод“.

Константин Циганов

Константин Циганов влиза в страната на 12 май 2000 г. През 2002 г. представителят на Федералната служба за безопастност (ФСБ) на Русия отпрая справка -запитване за хора на уралмашовската престъпна групировка на българска територия. Посочено е,че неин лидер е Циганов. Година по-късно той получава българско гражданство.

До началото на 2010 г. Циганов не се крие, а нашите служби не го търсят. Той има издадено разрешение за носене на оръжие.

Циганов спонсорира прояви с международно участие, включително и на действащи политици по ранга на Бойко Борисов.
На 19 март 2010 г. Циганов и Панпурин са задържани в офиса им до Софийкия университет. При зрелищния арест от ръката на Циганов изчезва часовник за над 15 хил. евро. Близките му пишат жалба до МВР, която остава без отговор.

ДАНС бърза да си измие ръцете. Оттам твърдят, че документите, удостоверяващи българския му произход, са невалидни.

Циганов остава въдворен в Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Той се оказва човек без гражданство. Успяват да го изстрелят в Русия едва през април 2011 г.

Едно разследване на топ журналистката Светлана Баталова, в. „Галерия“

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *