Бойко Борисов: Камикадзето идва от Шенген

5
Бойко Борисов
Най-добрите специалисти работят по разобличаването на камикадзето

Премиерът на България – Бойко Борисов обяви че терористът, отговорен за взрива на летище Сарафово идва от страна, която се намира в Шенген. На съвместна пресконференция, Борисов и съветника на Барак Обама – Джон Бренън, обсъждаха ужасното престъпление, като все още не е известна самоличността на атентатора.

Джон Бренън, който е съветник по въпросите свързани с националната сигурност на САЩ, заяви че Америка не вини България за терористичният акт, а вини атентаторите, които са отговорни за смъртта на 7 души. Бойко Борисов призова всички за търпение, защото най-добрите световни експерти работят по разгадаване на случая и скоро ще има резултати. Премиерът не пропусна да се изтъкне и каза, че тези които смятат, че страната ни, не е надеждна за Шенген трябва да се позамислят, защото Шенген може да се окаже ненадеждна граница за България. Борисов също така сподели, че не можем да си позволим да делим туристите, защото сме малка страна и всички които искат да почиват у нас са добре дошли, без значение дали са араби, израелци, руснаци или американци.

Според Бойко Борисов, атентатът е добре обмислен, а начинът по който е проведен е  направен така, че няма как да се предотврати, защото няма  такава организация, която да следи всичко което се случва. Единственият начин да се спрат подобни ужасни случки е всички пътници да бъдат претърсвани, но това разбира се няма как да стане. Очакваме в най-скоро време развръзката след трагедията в Бургас и виновниците да си понесат заслуженото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *