Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бойко Борисов хвърля по 1000 лв. на месец за орела си Калин – с видео

Бойко официално осиновява орела Калин

Бойко официално осиновява орела Калин

Премиерът Бойко Борисов дава точно по 1000 лв. на месец за своя орел Калин, който осинови през 2006 година. Скандално направи сметка колко струва на министър-председателя удоволствието да притежава свое собствено пернато в Софийския зоопарк. Още когато взе грабливата птица под свое командване, Бойко направи ремонт на клетката за 10 000 лв. Тази година пък той построи изцяло нов дом за Калин, за който се бръкна официално с 40 бона.
Отделно, премиерът дава и по 150 лв. на месец за храна. Орелът се храни с близо килограм конско, заешко или пилешко месо на ден. Това означава, че за тези 5 години Бойко се е бръкнал с 10 бона само за манджата на птицата. В замяна Борисов има привилегията името му да бъде изписано на специална табела пред клетката на скалния орел. Впечатление обаче прави груба правописна грешка в надписа. Думата „министър-председател“ е изписана без тире. Самият министър-председател идва по няколко пъти в годината за да наглежда любимеца си. Той се запозна с него за първи път през лятото на 2006 година, когато му бе подарен за 47-ия му рожден ден. Тогава от управата на зоопарка се шегуваха, че птицата е точно като Бойко – знае кога и къде да клъвне. Лично премиерът кръсти питомеца си Калин по името на първия български игрален филм – „Калин Орела„. Продукцията е създадена

Скалният орел Калин

Скалният орел Калин

през 1950 г. по едноименната пиеса на Никола Икономов.
Любопитното е, че от тази година специалистите упорито се опитват да създадат поколение от Калин. Те дори бяха уредили красива женска в клетката му, но малки орлета така и не се появиха. Чешити коментират, че най-вероятно Бойковият орел ще се окаже ялов. В момента в Софийския зоопарк има общо 3 двойки скални орли.
Орелът обаче далеч не е единственото животно в зоопарка, което е собственост на Борисов. Той е взел под голямото си крило и лъвовете. Официално Бойко Борисов е собственик на животните Славчо и Стефани. Партия ГЕРБ пък е осиновител на други два лъва – малките Калиман и Косара. Част от тези 40 хил. лв., които Бойко бе отпуснал за ремонта тази година, отишли за реконструкция и модернизиране на лъвския дом. Освен това премиерът сам закупил специални паници за храната, за водата и за аранжировката на клетките.

Още по орелската тема с марка „Бойко Борисов“! „Орел ли е, сокол ли е… ако го пипна такова фъркане ще падне… ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Бойко Борисов хвърля по 1000 лв. на месец за орела си Калин – с видео

  1. читател Отговор

    07.07.2011 в 11:06

    И аз да имам парите, да си го позволя да осиновя някакво животно от зоопарка и аз ще го направя. Е, и, какво толкова е станало, за да пишете глупости!? Само Бойко ли е осиновил животно от зоопарк?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *