Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

БНТ проси пари

 

Бившият шеф на БНТ- Кирил Гоцев

Бившият шеф на БНТ- Кирил Гоцев

БНТ има нужда от огромна сума пари, за да продължи дейността си и да открие новия държавен тв канал БНТ 2. По – голямата част от министрите на ГЕРБ обаче отчитат, че управлението на БНТ боксува и не желаят да я финансират допълнително, а дори обратното. Преобладаващата част от министрите искат бюджетът на БНТ да бъде намален, а не да се наливат пари от пусто в празно.  Според официалните данни от 2008г. приходите от националната телевизия непрекъснато намаляват,  а разходите съвсем безпричинно се увеличават. Освен всичко това срещу ексшефовете на медията постоянно текат преписки и дела за злоупотреби с крупни суми държавни пари. Вяра Анкова и компания са настояли за нова финансова инжекция за БНТ пред  Симеон Дянков, понеже те имат нов проект- БНТ2.  От управляващата партия обаче опонират на дирекцията на БНТ, че новият канал ще бъде двойник на сателитния.

Финансовият министър  Симеон Дянков не иска да налива пари в БНТ

Финансовият министър Симеон Дянков не иска да налива пари в БНТ

Представители на ГЕРБ директно констатираха, че появата на БНТ2 по време на криза е меко казано абсурдна, като се има предвид и без другo рехавата реклама на държавната телевизия. Друго неправдоподобно решение на дирекцията на националната телевизия според управляващите е,  че първо направиха масови съкращения, а сега текат грандиозни назначения. Новите кадри били необходимост, поради липсата на персонал за БНТ2. Според управляващите цялата идея за БНТ2 е недообмислена, защото де факто едно и също събитие ще се отразява по 2-та държавни канала по единтичен начин.

По този повод се изказа и бившия шеф на националната телевизия Кирил Гоцев, който счита, че почти никой няма да гледа клонинга БНТ2 и зрителите ще предпочитат дружно БНТ, затова той разбирал становището на финансовото министерство.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за БНТ проси пари

  1. данъкоплатец Отговор

    23.11.2012 в 0:22

    Не само е абсурдно да се прави клониниг на БНТ, но откъде това дебелоочие да направиш масови съкращиня на качествени кадри и след което, да назначаваш от улицата нови!!!И въпреки, това БНТ2 съществува, вече една година, никой не го гледа, „диалектната форма“ , плоскоумието, лошото качество на продукция са на линия!Защо не увеличите пансиите, или не подпомогнете домовете ца сираци, или талантливи дечица в неравносотйно положение, отколкото дебелите и плашещи лелки от бнт2.В моя град има даже регионален център, в който от 20 години едни и същи комунистически екземпляри, без докази дипломи и възможности, си клатят задниците на топло и са превърнали центъра в сварталище на прелюбодейци …Не искам парите, които давам за държавата като редевоне данъкоплатец, да отиват за нещо, което е не просто излишно и ненужно, а може да се нарече „клозет“То даже и с „клозетите“ ни занимаваха същите тези …защото всичко друго е решено …Съветът ми е , че и някой центрове към бнт са излишни и могат да бъдат закрити-такъв е Благоевград!!!Варна -да, Пловдив -да, но такъв като РТВЦ Благоевград -само да прииждат „диви“ селяни и да плашат от екрана с дефекти в говора, с неподходяща визия и с мижави , негладаеми програми!Махнете БНТ САТ И БНТ2 , а другарката Генова да си гледа вкъщи програмите от 70 -те години !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *