Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Блок в Пловдив сее смърт

Блокът на ул. Димитър Талев 65

Блокът на ул. Димитър Талев 65

Блокът на самоубийците – така в Пловдив е известна 16- етажната панелка на ул. „Димитър Талев” №65. През последните десет години, петима души са сложили край на живота си като се хвърлили от високото здание, а едно 17- годишно момче заклало баща си. Живущите в блока изтръпват при всеки шум и винаги поглеждат нагоре, като излизат от входа – да не падне отгоре им поредният самоубиец.

През 2001 гибелта на петокласника Ивайло Христозов шокира не само обитателите на 16- етажната жилищна сграда на ул. „Димитър Талев” 65, но иblok1 целия град. Момчето се хвърля от терасата на дома си на 9 етаж.

След няколкогодишно затишие, през 2008 нова драма хвърля в потрес блока. 55- годишната Русана и синът й Стоил са открити на мъртви на поляна в Родопите. Когато полицията ги намира, двамата са хванати за ръце. Смъртта им е повече от мистериозна. Съдебните медици не откриват следи от насилие по телата им, затова заключават, че става въпрос за самоубийство, но как точно е станало – не е разкрито.

Майката на неизвестното момче редовно посещава лобното му място

Майката на неизвестното момче редовно посещава лобното му място

На следващата година, юли месец, непознато момче се хвърля от прозорец между етажите. Цяла година никой не го търси, нито се установява самоличността му. Едва наскоро майката на младия самоубиец разбира какво е станало с детето й. На лобното му място слага кръст и редовно носи цветя. За живущите е потресаваща гледката на забулената в черно майка, която идва редовно и пали свещи на мястото, където е издъхнал сина й.

На 15 юни 2010 блока отново припомня за ужасяващата си слава. 17- годишно момче убива баща си по особено жесток начин – разфасова го с тесла. Тийнейджърът, който съседите познават като възпитано и усмихнато дете, бил отличник и участвал в училищни кампании против насилието. Според съседи, дни преди кървавата трагедия, бащата и синът му изглеждали помръкнали. Двамата били в жесток конфликт заради кола. Бащата продал автомобила си на приятел на сина си, но купувачът платил малка част от уговорената сума и изфирясал. Излъганият човек започнал да обвинява сина си, което провокирало кървавото отмъщение.

Майката на момчето избягала зад граница още докато бил бебе. Бащата бил сприхав и явно конфликтът между двамата тлеел от години, разясняват съседи.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *