Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Близки на ГЕРБ печелят по 70 милиона лева от скъпия ток

Възобновяеми енергийни източници

Пряко свързани с настоящото управление на държавата личности, прибират повече от седемдесет милиона лева на година от скъпата зелена енергия. Печалбите идвали от включени по времето на сегашното правителство възобновяеми източници на енергия (ВЕИ) .

Това е мнението на Антон Кутев от БСП, който е категоричен, че ненормалното и безумно присъединяване на нови ВЕИ, ще трябва да бъде плащано от обикновените граждани. Той изчисли, че това ще коства по дванадесет лева месечно на всеки българин. От червената партия заявиха още, че по времето на Борисов са пуснати десет пъти повече мощности за зелена енергия, сравнено с управлението на предишните управляващи.

Антон Кутев

Антон Кутев назова определени лица, които са пряко свързани с правителството на ГЕРБ и чиито слънчеви и вятърни мощности се изкупуват скъпо и прескъпо от държавата. Това на първо място е Лукойл Енерджи и Валентин Златев, които от тези дейности прибирали по около осемнадесет милиона на година. Николай Вълканов и Иво Прокопиев изкарвали по девет милиона и четиристотин хиляди лева, а Цветелина Бориславова точно девет милиона.

В схемата участвал и общинският съветник от ГЕРБ в Сливен Тодор Начев, който изкарвал повече от седем милиона и половина. Пряко свързаният със зам. министърката по екологичните въпроси Евелина Василева – Владимир Аличков, пък прибирал по шест милиона и седемстотин хиляди лева. На едно от последните места се нареждал Светослав Донев с четири милиона и шестотин хиляди лева, който е подкрепян от Румяна Желева. Голямата част от тези източници били активирани през последната година.

За поредния скандал с електроенергията, от БСП се позовават на данни от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Кутев е категоричен, че обвиненията на премиера срещу предишното правителство по този наболял въпрос са несъстоятелни.

„Да обвиняваш другите за нещо такова е некомпетентност или Борисово дебелоочие” – каза червеният активист.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *