Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бизнес империята на Иво Прокопиев фалира! Хиляди работници останаха без хляб!

Иво Прокопиев гледа към черното бъдеще!

Иво Прокопиев гледа към черното бъдеще!

Кризата удари жестоко олигарха Иво Прокопиев. Говори се, че Иво не се усетил навреме да продаде закупените за милиони акции от нашата фондова борса и да излезе от играта, която играеше иначе доста успешно години наред. Недалновидността му донесе само от борсата колосалната загуба за повече от 500 милиона лева, шушукат постоянни играчи на пазара на акции. Собственикът на вестниците „Капитал” и „Дневник” и на още безброй списания и сайтове, председателят на Конфедерацията на индустриалците Иво Прокопиев дължал само за лихви по 10 милиона лева месечно.

Никой още в България не говореше за криза, когато през есента на 2008 г. Прокопиев вече беше ударен тежко в

И вестникарската империя на Прокопиев се срина!

И вестникарската империя на Прокопиев се срина!

сърцето от нея. Най-напред ударът дойде от борсата. Довърши го кризата с доставките на газ от Русия, когато беше принуден да затвори завода си „Каолин”. Стотици негови наемни работници се вляха в армията на безработните.

И точно както сега най-бедните българи плащат за тъпотията на родните управници, така и в империята на Прокопиев си го отнесоха работните пчелички. Бяха съкратени поголовно по-голямата част от журналистите и съпътстващите екипи на Дневник”, не бяха пожалени дори самотни майки с деца.

Иначе младият Иво Прокопиев започна да побелява с часове от тези дертове. За часове обаче побеляха и хората, които остави на улицата точно, когато кризата в България започна да набира мощ.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *