Бивши депутати на ръба на оцеляването

1

deputatiКак преживяват екс-народните представители, които останаха извън парламента. Някои заботяха, вдигнаха вили и подкараха скъпи коли. Но има и такива, които всеки ден се борят за оцеляването си. Не изкушилите се да се включат в далаверка и да накрипят кинти, днес са част от масата безработни и търпеливо чакат да си намерят препитание.

Стела Банкова, която беше два мандата депутат- от НДСВ и от Атака, се радва, че след месеци най-после си е намерила работа. Заплатата й е 300 лв. Работи в stela bankovaнеправителствена организация и продължава да се бори за социална справедливост. Макар да беше изгонена и от двете партии, от чиито листи стана наподен представител, Банкова е щастлива, че не се е отказала от идеалите си. Екс- депутатката издържа със скромната си заплата болния си съпруг и дъщеря си, която е още ученичка. За нищо не съжалява, щастлива е, че е запазила достойнството си, а не се е включила в партийните игрички.

Колегата й от „Атака” Минчо Христов, с който рамо до рамо се бореха за социални реформи, е в същото

Минчо Христов
Минчо Христов

положение. Върнал се е на старото си работно място като преподавател в „Техническия университет”. Пари за кола не е спечелил, докато беше депутат, затова се придвижва из София с велосипед. Банкова и Минчо Христов никога не са се ползвали с облагите, полагащи им се като народни представители.

Друг вече бивш депутат от ДПС също чака в бюрото по труда да си намери работа. Ахмед Юсеин е участвал в три парламента, а днес е с влошено здраве и едва преживява. Чувства се предаден от партията.

Бившият „червен” народен представител от Велико

Стоян Витанов
Стоян Витанов

Търново Стоян Витанов, първи си призна, че след депутатския си пост е останал без работа. Живее със социални помощи. Преместил се е в бащиното си село и се грижи за малкото си стопанство. Казва, че има и други негови колеги от БСП, които живеят трудно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Г-н Христов,
    Изказването Ви днес, 01.03.2011г. в предаването на проф. Ю. Вучков показа истинско държавническо мислене в областа на енергетиката. Малко хора, депотати, общественици, могат да си позволят с такава прозрачност и аналитичност да обсъждат въпроса с ограбването на българина от посредниците – електро-разпределителните дружества.
    Да, правителството на юпитата на гражданина бивш монистер-председател Симеон Сакс-Кобургготски извърши пореднното стратегическо заглобване на България и я направи още по-беззащитна в мъртвешката прегръдка на ‘Империята на Злото’. Алчните юпита, всички до един издънки от някогашната комунистическа мафия заграбиха стотици милиони евро и долари от България. За това им позволиха и парламент и съдебна система и изпълнителна власт. Кукловодите извън България им дадоха злати трохи, а спечелиха превръщането ни в ‘Троянския кон’.
    Да, ще страдаме още, докато не се отвори докрай завесата и не се започне истинската дискусия за шпионите, а не се ‘замазват очите’ с доносниците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *