Бивш зам.- министър арестуван за участие в схема за автокражби – видео

1
4au6ev1
Феим Чаушев е бивш зам.- министър по външните работи

Феим Чаушев е бил арестуван заради участие в престъпна схема с крадени коли.  Бившият зам. министър на външните работи от ДПС трябвало да свърже пострадалия собственик на скъп автомобил с бандитите, които му задигнали возилото. Срещу откуп от 25 хил. евро, Чаушев гарантирал на ограбения мъж, че ще си върне обратно колата.

Луксозният автомобил бил откраднат преди две седмици. След като полицията не намерила колата , собственикът, който е турски гражданин, потърсил Феим Чаушев. Бившият зам. – министър му казал, че срещу 25 хил. евро, колата му ще се намери.kola

В деня, когато трябвало да се плати откупа, чужденецът отишъл в полицията и предупредил за размяната. Арестуван е мъжът, който получил откупа за автомобила. След него, зад решетките се озовал и Феим Чаушев. Разследващите органи смятат, че бившият министър е част от добре организирана престъпна схема.

През 2008, докато заемаше поста зам.- министър на външните работи, избухна скандалът с двете лични имена на Чаушев. С българското си име, сменено при Възродителния процес, Петър Чаушев се оказа собственик на четири фирми. А с турското – Феим, беше запазил за политическата си кариера. Бившият зам.- министър притежава и две отделни лични карти – Петър Юриев

Чаушев с официалната си лична карта
Чаушев с официалната си лична карта

Чаушев и Феим Юсеинов Чаушев.

Чаушев безогледно беше нарушил закона, тъй като в ролята си на ангажирано в управлението лице, няма право на развива частен бизнес. След скандала, Петър – Феим подаде оставка.

Освен българското и турското си име, Чаушев се оказа и с трето – агент Бисер, от времето когато е работил за ДС.

Феим Чаушев си взе „Златния скункс“ за скандала с многобройните си имена. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *