Би Ти Ви стана феодално владение на съпруга на Ани Салич

0
Бранко Салич окупира Би Ти Ви

Истинска машина за източване на пари се оформя в Би Ти Ви. Това се случва чрез компанията „Медия Про Ентъртеймънт”, която навлезе в България през изминалата година. Именно с нейната помощ бяха реализирани някои от най- големите формати на телевизията като „Лорд оф дъ шефс” и „Гласът на България” .

 „Медия Про Ентъртеймънт” е водеща продуцентска компания в Централна и Източна Европа, която през 2009 г. е придобита от СМЕ, сегашен собственик на Би Ти Ви. Компанията е основен производител на местните филми, сериали и забавни програми. Разполага с един от най- големите филмови студия в Букурещ с 19 напълно оборудвани студия, разположени на 400 дка площ и с гардероб от над 30 000 костюма от всички епохи.

Компанията стъпи в България в края на 2010 г. и към нея се присъедини продукционният екип на Би Ти Ви, воден от Бранко Салич – съпруг на популярната водеща Ани Салич. В момента в него са включени 150 души. Скандалното в случая е не появата на нов външен изпълнител на българския пазар, а неговата нелоялност спрямо останалите продуценти. Получава се така, че в момента продукциите на Би Ти Ви се дирижират главно от „Медия Про Ентъртеймънт” , като огромна част от финансовите активи и печалбата остава в телевизията.

Затова много от останалите външни продуценти планират да напуснат Би Ти Ви догодина. Най- напред връзки ще прекъсне Маги Халваджиян, който през последните две години работеше ексклузивно с тази телевизия и правеше успешни продукции като „България търси талант”, „Море от любов” и сериала „Седем часа разлика” . Както стана ясно преди дни, шоуто на Наталия Симеонова отива в небитието. През пролетта на 2012 г. вероятно ще има нов сезон на предаването за таланти, но негов изпълнител ще бъде „Медия Про Ентъртеймънт” , а не фирмата на Халваджиян. Тъй като договорът на арменеца изтича през първите топли месеци на годината, неговият сериал „Седем часа разлика” беше изтеглен напред и вторият сезон ще се излъчи именно тогава.

Съдбата на двете най- култови предавания на Халваджиян „Пълна лудница” и „Господари на ефира” също е под въпрос. Преди време той ги измести от Нова към Би Ти Ви. Сега вероятно трансферът ще се осъществи в обратна посока.

Междувременно от Би Ти Ви съобщиха, че ще има свой нов сериал, който ще бъде по модела на „Етажна собственост” по Нова тв. Заглавието му е „Домашен арест” с главни действащи лица Ернестина Шинова, Герасим Герасимов – Геро и Филип Аврамов . Негов продуцент отново ще бъде Бранко Салич, който първоначално искал цялото производство да бъде изместено в Румъния, но в крайна сметка се е отказал от идеята.

Според слуховете мъжът на Ани Салич имал апетити и към останалите телевизии от групата на Би Ти Ви. Така монополът му щял да бъде пълен. „Бранко стана милионер за една година, откакто се намърда на тази позиция.

Парите, които смъкват заедно с шефовете на Би Ти Ви, са огромни. Тази схема на работа, в която пачките не излизат извън холдинга, работи безотказно. Слави Трифонов и Бранко пък неотдавна се договорили за още един проект, който наподобява шоуто „Фермер търси жена”.

Ани Салич в „Нека говорят“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *