Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бг. затворите гъмжат от СПИН – една игла се ползва от 100 наркомана

zatvor_1

СПИН – ът и педерастията покориха бг. затворите

Според официалната статистика в българските затвори има общо 1160 болни от СПИН. В действителност обаче са много повече. Точна бройка не се знае, защото изследванията са доброволни. Взимат се мерки само за хомосексуалистите като им се раздават безплатно презервативи. Но наркоманите са много повече, а на тях никой не им раздава безплатно игли и спринцовки. Наркотиците в затвора са забранени, но почти всички се друсат.

През 2002 за първи път е открит случай на заразен с ХИВ- вируса. През следващите години броят narkomanпостепенно нараства, а от 2008 насам се отбелязва истински „бум” на болните от СПИН. Повечето от тях са зависими от хероин.

По разкази на затворници, една игла се използва от близо 100- на души. В пандиза спринцовките са една от най- скъпите и ценни стоки. Затворниците, които имат достъп до лазарета, обикновено прибират по няколко броя, които после разменят за други належащи неща като цигари или ги zatvor_3продават. Дилърите на игли и спринцовки са почти толкова уважавани, колкото и тези, които продават наркотици.

Положението на болните от СПИН е плачевно. Подложени са на постоянен психически тормоз от страна на надзирателите, които откровено се гаврят с тях – подигравки, унижения. Много често използват болните, за да сплашват останалите лишени от свобода –  заплашват ги, че ще вкарат в zatvor_narkomanкилията „спинозен”, за да ги изнасили.

Болните от СПИН се третират като всички останали. Когато състоянието им се влоши, ги изпращат за няколко дена в лазарета, след това ги връщат обратно в килията. Рядко пускат някой да се прибере, колкото и да е тежко положението му.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *