Бг. ужасии! Затворник влезе със зашити очи и уста в съда !

1

33-годишният Ангел Паспалев от село Самораново, община Дупница бе доведен в Районен съд – Гоце Делчев с кръпки на устата и зашити очи. Срещу него се води дело за няколко кражби, за които той отрича да ги е направил. Станалият скандално известен затворник вече излежава присъда в бобовдолския затвор.

На днешното заседание присъстваше и жена му, заради която той отвори едното си око. Свидетелите не го припознаха за виновен по предявените обвинения, което предвещава добър изход от делото.  Влизането в съдебната зала в този вид показва яркия протест на Паспалев срещу беззаконието и нечовешките условия, в които живеят 140-те лишени от свобода, които излежават своите присъди в Бобов дол. Той обвини надзирателят Христо Георгиев, че е притеснявал приятелки и съпруги на затворници, като им предлагал дори секс. Лишеният от свобода 33-годишен мъж е описал случващото се в предприятието за лишаване от свобода там и после предал всички материали на защитника си -адвокат Ирина Пелтекова. Тя ще поиска от съдията Карамфил Te да назначи проверка на ресорните органи, която да докаже истинността на показанията на нейния клиент.

Психоложката на затвора дори го заплашила, че ще го настани в психиатрията за затворници в Ловеч. Според адвокат Пелтекова това, което се случва в затвора на Бобов дол е в нарушение на правата на излежаващите присъдата си. В последното си писмо до нея Паспалев заявил, че затворниците там не издържат на напрежението и обмислят да се качат на покрива на сградата и да обявят гладна стачка. Днес той се яви на делото отслабнал с 20 кг, след 20-дневна гладна стачка. По този начин са протестирали още шестима затворници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *