Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бг ученици: „Мечо пух“ е творба на Елин Пелин!

На къде върви образованието ни?

Българското образование затъва с всяка изминала година. От задължителните изпити, все по- често ни предлагат изключителни бисери.

На въпроса „Кой е певецът възпял българското село?“, над 60 % от децата в четвърти клас отговорили категорично, че това е естрадният певец Веселин Маринов. На теста, който е бил направен, за да се види нивото в образованието на подрастващите преди важния пети клас, проверяващите останали изключително шокирани, когато видели отговорите на малчуганите. „Срамота“, само това каза, инспектор от РИО- София, на излизане от училището.

За голямо съжаление не само тази фрапантна грешка се забелязвала по листата с

Интересна препратка- Мечо Пух и Елин Пелин

отговорите на четвъртокласниците. Най- елементарни правила като пълен и кратък член били най- често бъркани от децата. Слагането на запетаи също не била от силните им страни. Едно от всеки пет деца път има до 40 % граматически грешки в своите тестове през годината.

Според преподаватели и експерти, нивото на тестовете в тази година на обучение е сравнително ниско и не би трябвало да затруднява учениците.

Други грешки, които били допуснали подрастващите се сторили още по- фрапиращи на квесторите. Много от тях не знаели на кого е стихотворението „Аз съм българче“, а други споделили, че „Мечо пух“ е написан от Елин Пелин. Когато 50 годишната Иванка Димитрова, преподавател от над двадесет години видяла, че гальовният мечок е измислен от Елин Пелин, със сълзи на очите напуснала класната стая.

Бисери от матури. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *