Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бг учени отложиха края на света с 5 милиарда години

5 милиарда години ни делят от апокалипсиса

Превърнали Апокалипсиса в машина за пари

Краят на света в никакъв случай няма да настъпи на 21 декември тази година, категоричен е доцент Евгени Семков, астроном от института към БАН. Той сподели в национален ефир, че към момента не са регистрирани абсолютно никакви предпоставки за апокалипсис дори и през следващите десетилетия.

Това разбира се все някога ще се случи, но най – вероятно ще бъде след приблизително пет милиарда години, когато се очаква Слънцето да приключи съществуването си. Според учените, тогава то ще се трансформира в огромно небесно тяло, което ще погълне всички планети от системата.

5 милиарда години ни делят от апокалипсиса

Доцентът допълва, че друга възможна причина за потоп е сблъсък на астероид със Земята. Към момента в Слънчевата система има познати повече от 6 000 астероида, известни са и всички с големина надхвърляща един или два километра.

Имало обаче и по – малки тела, които е невъзможно да се наблюдават преди да приближат достатъчно. Те обаче надали ще имат силата да предизвикат катаклизъм.

В интерес на истината имало данни, че действително съществува теоретическа възможност да бъдем ударени от огромен астероид, който можел да бъде засечен едва 3 дни преди фаталния удар в нашата планета.

Специалистът Цветозар Мръвков пък сподели, че в неговите очи краят на света е станал просто поредният бизнес, с който се спекулира за да се изкарват пари. Доказателство за това били огромният брой книги и филми по темата.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *