Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бг ром ще съди Билла, викали му „мангал”

Ром ще съди Билла

Бивш служител на супермаркетите „Билла” имал намерение да завежда дело срещу компанията заради расова дискриминация. Проблемите започнали, когато се опитал да осуети кражба на голямо количество месо от магазина, тъй като в аферата били замесени негови колеги.

По думите на потърпевшия Тихомир Братоев от Перник, другарите му в местното подразделение на хранителната верига непрекъснато го игнорирали заради етническия му произход, пренебрегвали го и го нагрубявали с думи като „мангал”, „черньо” и други обидни названия. Към момента той е подал прошение до комисията по равноправието, в което изложил своето виждане и се ожалил заради системния тормоз, на който бил подложен.

Тихомир разказва, че положението станало нетърпимо, когато случайно се добрал до прикрити касетки с месо, които по неговото мнение били приготвени за кражба от колегите. Поискал обяснение от управителя, но вместо да получи отговор и похвала за бдителността си, самият той бил обвинен, че иска да отмъкне мръвките.

Ром ще съди Билла

Засегнатият разказал още пред комисията, че само и единствено той се трудел неуморно и без въобще да има почивен ден. Така му пишели смените, че го принуждавали всеки ден да идва на работа, без да има възможност да си отдъхне.

За капак на всичко, накрая го нагласили да дава ежедневни смени от по три часа, с двучасова почивка между тях. Забранили му да изкарва почивките вътре в магазина, като наредили да излиза навън и то облечен в гражданското си облекло. Това преляло чашата и Братоев напуснал.

И гейовете се оплакват от дискриминация:

http://www.youtube.com/watch?v=oM6MKN-9l54

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *