Безработицата прескочи границата от 20 %

1
Безработица

За последната календарна година у нас за закрити близо 100 000 работни места, а истинското ниво на безработицата надхвърля двадесет процента. Това става ясно от данни, предоставели от Българската стопанска камара.

Нейният председател Божидар Данев съобщи, че е участвал в спешна среща на Комисията по заетост към Европейския парламент, докато западняците са били на посещение у нас. Основните разгледани въпроси били по отношение на пенсионният модел в България и лошото състояние на трудовия пазар у нас.

Безработица

Данев е категоричен, че най – тревожно е състоянието на младите хора, при които безработните са малко повече от тридесет процента. Според председателя, в момента не помагали и обичайните конкурентни предимства на държавата за привличане на чужд капитал, сред които на първо място са ниските заплати.

Опитни икономисти пък припомнят, че от години родните управници извиняват нежеланието си да повишат реално доходите на българина с твърдението, че така сме ставали привлекателни за западните инвеститори, които едва ли не давали мило и драго, за да си отворят фабриките у нас, където ще им се работи почти без пари. Специалистите разкриват, че това е една от най- големите глупости, които може да сътвори само един болен мозък.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *