Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Безработицата и отчаянието влудяват българина

depresiq11Кризата, безработицата, природни бедствия и войни подлудиха българите, твърдят психолози. Случаите с похитителя в Сливен и самоубиецът от Пловдив са кулминацията на натрупването на напрежение и отчаяние в обществото.

Основни проблеми, както при похитителя Стефан, така и при самоубиеца Стоян, са самотата и липсата на пари. Съседи на пловдивчанина, който заплаши да се взриви с газови бутилки, разказват, че наскоро се разделил със съпругата си. Двамата живели няколко години при дъщеря си в Ирландия, но накрая Стоян решава да се прибере.Оттогава започнало ходенето по мъките за него. Докато безуспешно си търсел работа, все повече нараствали борчовете му към приятели и роднини. Седмици преди да изтрещи, Стоян бил забелязван многократно

Полицаите се качват при самоубиеца

Полицаите се качват при самоубиеца

да си пее сам, докато върви по улицата. А дни преди фаталния ден, му спрели тока за неплатени задължения.

Близо 20 часа продължи блокадата на Стоян. Съседите му прекараха нощта на хотел. Преговорите с психолозите не давали резултат. Накрая баретите нахлули в апартамента на самоубиеца и го измъкнали оттам. В момента мъжът е в психиатрия.

Похитителят на банката в Сливен, също не бил в добро психическо състояние. Стефан Стефанов имал тежко детство, като пораснал останал аутсайдер. Не му вървяло в любовта, работел, но явно заплатата не го задоволявала. А може би просто е искал да му се

Стефан се предава на полицията

Стефан се предава на полицията

обърне внимание като ограби банката. Нещата обаче не се развили според очакванията му – за малко да убие човек. Покаялият се грабител искаше да се самоубие, но благодарение на негови приятели и на психолозите, предпочете да се предаде.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *