Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Безпаричието най – честата причина за аборт в България (18+)

Аборт

Безпаричието и калпавата социална политика на правителствата през последните години, са сред основните причини за абортите у нас. Пагубно влияние върху раждаемостта оказва и променения в последните години морал на българската жена, която все по – често забравя за отговорността си към обществото.

Опитни гинеколози споделят, че българките чисто и просто изпитват страх от несигурността в държавата. Трудният живот в непрекъснато безпаричие и некотролируемата криминална обстановка, отмиват позитивното мислене и тотално заличават всякакви мечти за светло бъдеще. Според медиците държавата най – накрая трябва да се замисли върху проблема с прираста на населението и да вземе адекватни мерки.

Ужасът на аборта

„Само със строене на магистрали не можем да оцелеем като нация – категорична е доцент Мария Малинова от болницата в Пловдив – Повечето българи си позволяват само по едно дете, защото не могат да осигурят на наследниците си живота, който биха искали да имат. Всяко семейство трябва да отгледа поне по три деца, иначе ще се стопим като народ. Нека не се заблуждаваме, защото на всички е ясно, че ако въобще у нас има някакво ниво на раждаемост, то е благодарение на циганите. След някоя и друга година обаче в държавата няма да има кой да работи, защото ми се струва, че е невъзможно да накараме малцинството да се труди от сутрин до вечер”

Според д-р Иван Костов от болница „Шейново”, причините за честите аборти се крият и в новия манталитет на българската жена. По неговото мнение, силно влияние оказват еманципацията, с която дамите все по – често извиняват нежеланието си да водят порядъчен живот. Своя белег върху  семействата оставят и желанията на съвременната нашенка да гради кариера, да танцува и да пътува, въобще да преживее колкото се може по – хубави моменти, преди да се покажат първите бръчки. Той е категоричен, че в днешно време българките все по – често захващат сериозни връзки с обвързани мъже, които впоследствие могат да провалят целият им живот.

Статистиката показва, че през миналата година у нас са извършени повече от 29 000 легални аборта. От тях почти 18 000 са по желание на бременната, спонтанни са малко под 10 000, а по медицински показатели 2 183. Според възрастовата граница на пациентките, най – много са жените в най – плодовитата възраст от 20 до 35 години, като техният брой надвишава 26 000. Никой обаче не се наема да каже колко са криминалните аборти у нас.

Как се прави аборт – 18+

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *