Бездомник си направи апартамент в канализация

1

skitnikВече няколко месеца един бездомник живее като плъх в Бургас – в канализацията. 44- годишният Златко Грозев, родом от Враца, стряска местните, като всяка сутрин се подава от шахтата, където нощува. Вечер се прибира обратно в импровизирания си дом.

Клетникът е разведен, има роднини, но са далече и живеят на село. В Бургас е стигнал след дълго скитане из цялата страна. От няколко години прекарва зимата в канализацията, където минават тръбите на „Топлофикация”. Щом се затопли, си търси ново убежище. Тези дни Златко се пренесъл на плажа, където си направил дом във вишка на спасителите. Зарича се обаче щом се застуди, пак да пропълзи към удобната си канализация.

Бездомникът разказва, че вътре, в шахтата, е толкова горещо, че не може да се издържи

Бездомници често стават жертви на трафиканти на органи
Бездомници често стават жертви на трафиканти на органи

 повече от половин час и после трябва да се постои навън – дори да е минус 10 градуса. Страхува се да не си измокри дрехите, понеже са му единствените. Един от живеещите в близък блок разказва, че преди е имало смъртен случай на бездомник, сварен, докато се криел в такива тръби. Оттогава „Топлофикация” са запечатали част от каналите.

Комшии помагат на Златко предимно с храна и по- рядко с пари. Причината е, че прехвърля всеки лев в патронче водка. Някои от хората са предлагали дрехи на Златко, но той ги отказвал, понеже няма къде да ги държи, а пък и други скитници можели да му ги откраднат.

Има малко транзисторче, което е единственият му лукс и най- скъпата вещ, която притежава. Преди време намерил мобилен телефон, но други скитници му го откраднали. „Пийване и хапване и ако има един тютюн и една музика… Е, тва е животът”, казва човекът от канала и опъва от качака, свит от събрани от земята фасове и вестник.

По думите на Златко има поне 50 бездомни хора, които живеят в каналите в бургаските квартали „Славейков” и „Меден рудник”. Срещат се по кофите за боклук, разменят някоя приказка и после се разделят. Повечето са самотни. Допреди време е имало още един скитник със Златко, но изчезнал безследно. Врачанинът подозира, че е бил отвлечен и убит за органи.

Според неофициална статистика, бездомниците оцеляват на улицата средно по пет години. През това време никой не се интересува от тях – те са захвърлени в канала, откъдето няма измъкване. Самият Златко твърди, че е „здрав като бик”. Факт е обаче, че изглежда поне с 20 години по- възрастен, отколкото е всъщност…

Как бездомник стана милионер. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *