Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Белград : България краде сърби!

С обвинения в кражба на сръбски граждани и опити за българизация на населението в източната част на страната, ни засипа белградския ежедневник „Курир“. Според изданието, сме отмъкнали над 2000 сърби само за четири години. Причината е улеснената процедура за даване на българско гражданство.

Страната ни максимално е съкратила времето за издаване на паспорт за сърбите от Западните покрайнини, както и за жителите на Македония, гневи се Белград. На практика, само един ден е достатъчен за желаещите от въпросните райони, за да се сдобият с българско гражданство.

„Курир“ ни обвинява в опити за българизация на неселението от бившите ни територии, които днес се намират в границите на Сърбия и Македония. Източник на изданието разказал, че въпреки че е родом от Скопие, много бързо получил двойно гражданство.

Потърсен за коментар, кметът на Босилеград признал, че всеки, който поиска български паспорт, го получава в най – кратките срокове.

Българите от Босилеград получават гражданство по бърза процедура

При това напълно безплатно. Страната ни отпуска и стипендии за младежи от Западните покрайнини, които желаят да продължат висшето си образование в София.

Заради облекченото раздаване на гражданство, България си има доста проблеми в Брюксел. Не само македонците, но и всеки, който претендира, че има български корен може спокойно да получи паспорт. Страната ни е обвинявана в незаконно разширяване на границите на ЕС заради безконтролното даване на гражданство.

Но точно Сърбия да ни обвинява в опити за асимилация на население, е направо смехотворно. Западните ни съседки от години мачкат и принуждават българи от Покрайнините да се отказват от корените си. Градовете по границата със Сърбия, които са населени предимно от българи, умишлено са оставяни на произвола, за да не се развиват икономически. Същата политика на претопяване  Белград се опитва да води и в Македония.

Разкази на българите от Западните покрайнини. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Белград : България краде сърби!

  1. Sanco Pansa Отговор

    20.03.2012 в 22:17

    Сърбите са си е…и мамата.

  2. postradal pasi Отговор

    05.09.2018 в 6:28

    Виновни са чифутина тито и неговата робска банда от 30000 сръбски чифути българо убийци които трябва да отговарят за геноцида над българите и краденето на света българска земя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *