Бедняк купи яхтите на братя Диневи !

2

oligarsiЯхтената компания на братя Диневи – „Венид яхт” от три месеца е с нов собственик. 57- годишният бай Иван от с. Балван, който няма никакви доходи и живее в порутена колиба, притежава престижната фирма, затънала в милиони дългове. Бедният човечец бил подмамен от доведения си син – срещу 200 лева и безплатен обяд, услужва с личните си данни на закъсалите олигарси.

Динко и Йордан Диневи излизат от управата на фирмата още в началото на годината. Среща скромната сума от 3000 лева, съдружникът Георги Михов изкупува дяловете на братята. Така става едноличен собственик на яхтената компания. Само след няколко месеца, Михов продава фирмана за 15 бона на бай Иван. В договора се твърди, че купувачът е запознат със задълженията на „Венид яхт” и се задължава да ги изплаща. Беднякът, който за коричка хляб се моли на съседите си, според документа, ще изплаща борчове около 10 млн. лева!

Бай Иван всъщност се оказва подведен от доведения си син Тихомир. Мъжът взима личната карта на пастрока си. След два

Яхтите вече са собственост на бедняка от с.Балван
Яхтите вече са собственост на бедняка от с.Балван

месеца я връща и му обяснява, че трябва да идат в Бургас да помогнат на едни хора. Обещанието за лесно спечелени пари навярно съвсем убедило безработния селянин.

Беднякът от с. Балван с няколко подписа се превърнал в милионер. Черно на бяло обаче, получил двеста лева и един обяд. Бай Иван нищо не подозирал, докато не разбрал за скандала от медиите.

Схемата за прехвърляне на задлъжнели фирми на името на iahta1социално слаби лица, започва да придобива страховити размери. Жертвите обикновено са от селата, самотни хора, които няма с кого да се посъветват. Срещу скромна сума дават личните си данни и спасяват милионерите от фалит. Дълговете, разбира се, няма как да бъдат обслужвани. НАП и банките остават с пръст в уста, а братя Диневи вдиган поредното си пищно парти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Из BTV. BG

    Според адвоката на братя Диневи Виктор Рашев, братята нямат нищо общо със цялата схема. Още през февруари тази година те продали дяловете в фирмата за яхти на третия си съдружник Георги Михов. „Какво е станало след тази дата, нито мога да коментирам, но мога да кажа, че по повод тази фирма Диневи не са имали с който и да е друг взаимоотношение, освен с Георги Михов”, каза Виктор Рашев След тази дата Михов сменя управителя, а по-късно продава фирмата на Бай Иван – с много дългове. Според адвокат Рашев в момента, в който Диневи излизат от дружеството задължения няма. След като приключат всички необходими проверки по случая, братята щели да заведат дело срещу хората, замесели имената им в схемата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *