БДЖ залага капани с по-евтини билети

0

Българската железопътна компания прецаква желаещите да спестят малко пари за пътуване с пълна липса на информация за условията за намаление, оплакаха се потърпевши. Билетите за отиване и връщане се рекламират като по-евтини и с отстъпка, но как никой не знае.

Наложи се да отидем аз до София, а съпругата ми до Казанлък за една седмица, изжалваха се семейство Колеви. На гарата в Бургас и на двама ни дадоха билети за отиване и връщане. Още на гишето се озадачихме, че до София той струва 21,80 стотинки, а до Казанлък 16,80, въпреки че разстоянието е два пъти по-малко. Във влака пък забелязахме, че този до София важи за един месец, а другият три дни. Аз можех да го ползвам до 5 май, но съпругата ми трябваше да се върне по средата на командировката на третия ден. Питахме кондуктора защо е така, но той не можа да отговори нищо. На гарата в Казанлък отказали да презаверят билета за седмия ден и казали на съругата ми да си купи друг. Отказали и да го признаят като неизползван, обвинявайки я, че не е запозната с правилата на компанията.

Семейство Петрови не са единствените потърпевши от странната стратегия на БДЖ за поощряване на пътуванията в две посоки. От бургаската гара признаха, че често имат оплаквания от пътници, които не са разбрали кога трябва да се върнат с подобни билети. От специализирната служба за информация пък поясниха, че цената на билета и продължителността на престоя зависели от разстоянието. До 100 километра билетът отиване и връщане важал за 24 часа. От 100 до 300 километра – 72 часа. И над 300 километра – един месец. Каква е логиката на новата тарифа на БДЖ, никой не успя да обясни. Каква е връзката между километрите и престоя – също. Какво ще изгуби или спечели компанията, ако някой се върне на петия, а не третия ден, при положение, че си е предплатил билета, също се оказва въпрос с повишена трудност. Парите вече са взети предварително, а БДЖ не може да бъде на загуба, независимо кой кога ще се върне, коментираха пътници.На въпроса защо няма информация, изнесена на видно място на касите на гарата кой билет колко струва и за колко време важи, отговорът беше – ами всеки трябва да попита. Касиерките ще му отговорят. Информация за новата тарифа имало и в интернет….Хората, които пътуват с БДЖ са от такава социална прослойка, че не знаят какво е интернет, камо ли да правят справки там, контрираха потърпевши. Тези пък, които са на ти с Мрежата, отдавна са забравили какво е влак.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *