Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

БЧК в далавера за милиони: Дават на бедните развалена храна!

hranaОпасни храни с изтекъл срок на годност е раздавал БЧК на крайно нуждаещи си хора. Хиляди развалени консерви и тонове мухлясал ориз са открити в складовете на организацията. Голяма част от продуктите вече са били раздадени на бедните.

Ръководството на БЧК се разследва в момента за крупната далавера с храните за социално слаби. Годните продукти за бедните са били подменени с такива, които вече са извън срока на годност. Качествените храни са били продадени на магазини. Въпреки опасността за здравето на хората, които получават помощи от БЧК, ръководството е предпочело да прибере печалба от стотици хиляди левове.

На храните от БЧК разчитат предимно пенсионери, както и самотни майки с малки деца. До сега не са известни случаи на починали от консумацията на отровните храни, но рискът е

Христо Григоров отново в скандал за злоупотреби

Христо Григоров отново в скандал за злоупотреби

 напълно реален. В пакетите с ориз са били открити умрели насекоми, а зърната били потъмнели от мухъл. Всички продукти от складовете на БЧК са били иззети за унищожение и сега хиляди бедни хора остават без хранителните помощи.

Съмнението, че ръководството стои зад далаверата, се пораждат от факта, че документите за продуктите са подправени и пише, че годността е до 2015 г. Директорът на БЧК Христо Григоров от години е компрометиран заради подозрения за корупция и злоупотреби, но въпреки това е несменяем на поста.

През 2006 г. Григоров беше арестуван заради незаконни кампании за събиране на средства за крайно нуждаещите си. Сумите, които потънаха в джоба му, възлизат на милиони. След тригодишно дело обаче, шефът на БЧК беше оправдан. Но репутацията му остава опетнена.

Акция на БЧК по раздаване на храни. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *