Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бавачки пребиват поверените им деца

Насилие над деца

Десетки родители в шок

Наети на частно бавачки масово тероризират и малтретират децата, за които иначе би трябвало да се грижат с повишено внимание. Затова алармираха пред журналисти разтревожени родители, които искали някъде да излеят мъката си.

Според техните твърдения, детегледачките редовно изпускали нервите си и непрекъснато обиждали своите възпитаници. Сред най – честите обидни названия били „прасе”, „говедо”, „олигофренче малко”, както и други още по – неприятни епитети.

Насилие над деца

Ако красноречието им не успявало да усмири разбеснелите се хлапаци, на ред идвали шамарите зад врата и по дупето. Родителите пък разбирали за безчинствата на бавачките от самите хлапета, които с нескрит страх разказвали за всичко, което ги е сполетяло през деня.

Да се установи истината обаче било много трудно. На първо място, самите деца трудно осъзнавали, че над тях се извършва насилие и приемали за нещо нормално за бъдат бити от възрастните. Второ, самите бавачки трудно можели да бъдат склонени да си признаят и пред разтревожените майки и бащи се правели едва ли не на свети ангели.

Така например, 37 годишната Мая Ананиева от София разказва, че не подозирали абсолютно нищо, докато една вечер нейният тригодишен син не разказал между другото, че наетата да го гледа баба Цеца го нарекла прасе и му ударила няколко шамара заради разсипана с течност чаша. Жената допълва, че всеки месец вади от джоба си 500 лева за заплата, а вместо да има благодарност научила, че тормозят детето й.

Млада пловдивчанка също разкрива, че една вечер видели по тялото и ръцете на детето големи синини. Уж кротката бавачка се изживявала като скрита бомба и сериозна налагала двегодишното момиченце когато се напишка. В този случай таткото излязъл по – кибритлия и я изхвърлил с шутове и юмруци от апартамента.

От „Закрила на детето” съобщават, че при наличието на подобни случаи, родителите трябва незабавно да подадат сигнал до тях или до полицията. Саморазправата не била желателна, защото бавачките после можели на свой ред да ги съдят за посегателство.

Виж видео:


http://www.youtube.com/watch?v=kQ0a96qmbyQ

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *