Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бащата на Симеон Дянков го съди за издръжка

 

Денчо Дянков: Понякога се срамувам от сина си!

Бащата на финансовия министър Симеон Дянков ще го съди за издръжка. Денчо Дянков, който живее в с. Побит камък, област Разград, не е виждал сина си от 1987 г., когато се развежда с майка му Румяна. Въпреки че е плащал редовно издръжката за Симеон до навършване на пълнолетие и е имал право да го вижда, детето е било укривано от родителите на бившата му съпруга в Ловеч, където израства вицепремиера.

Денчо е работил в „Кремиковци” преди развода. След тежка трудова злополука обаче, съпругата му го изоставя и иска развод. Дянков – старши се завръща в родния си град Разград, където работи в стъкларския завод „Диамант” до пенсия.

След развода с Румяна, синът му Симеон Дянков отива да живее при родителите на жена му в Ловеч. В дните, в които Денчо има право да вижда детето си, бабата и дядото изчезват от Ловеч, за да попречат на срещата между баща и син. Дори след като ги

Дянков се хвали, че е милионер, а баща му живее в мизерия

осъжда, положението не се променя. През цялото това време, майката на Симеон Дянков живее в София. До ден днешен, Денчо не е виждал сина си.

Решението за развода е на Румяна, която след тежката злополука с мъжа й в „Кремиковци” – заливане с разтопен метал, преценява, че ще остане инвалид и няма да може да се грижи за семейството си. Денчо прекарва един месец в гипсово корито, но успява да се съвземе. Опитва се да се свърже с Румяна, но тя се крие от него.

Днес бащата на финансовия министър получава 280 лева пенсия, но половината отива за лекарства заради влошеното му здраве. В Побит камък, разградско, където живее на семейни начала с друга жена, съседите знаят, че не трябва да го разпитват за сина му.

Денчо признава, че вече не следи медийните изяви на детето си. Твърди, че се срамува от някои от решенията на сина си и затова предпочита да не гледа участията му в телевизионни предавания, макар това да е единствения начин да го зърне.

Родата от страната на майката на Дянков се облагодетелства от позициите на родственика си. Вуйчото на Дянков беше кандидат- кмет на Априлци. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *