Бащата на „Радка пиратка“ се пропи от мъка по загиналото си дете – с видео

0

тошко тодоровБащата на един от първите и най- популярни чалга- хитове в България, „Радка пиратка“ – Тошко Тодоров е роден преди 47 години във великотърновското село Иванча в учителско семейство. Култовото парче се ражда през 92-ра г. Първоначалната версия е с доста циничен текст. Песента е записана в студио едва след 4 години, но през това време се раждат много версии, изпълнявани от други певци без разрешението на автора Тошко Тодоров. Парчето е продадено в тираж над 1 млн. касети, но авторът не взима от тях и стотинка.
Животът на Тошко Тодоров е пълен с житейски перипетии. Той е на 30 години, когато мистериозно умира дъщеря му. Веселият по душа певец започва да дави мъката си в алкохол. Тръгват слухове, че се е пропил и с кариерата му е свършено. Заради стреса временно зарязва пеенето. И до ден днешен изпълнителят не е преодолял загубата на детето си.

Днес Тошко Тодоров живее с носталгията по миналото, когато песните му бяха тотални хитове. Продължава да пее по заведения, канят го на сватби и кръщенета, но задължително го карат да изпълнява и най- култовото си парче – „Радка пиратка“. И въпреки всичките беди, които го спохождат, Тошко Тодоров продължава да вярва, че е роден под щастлива звезда. Наскоро авторът на „Радка пиратка“ призна, че прототип на героинята в песента всъщност няма. „Измислена е, няма такава жена! По комунистическо тошко тодороввреме ходехме на бригади. От 9-годишен свирех на китара и все си пеех песента за Радка. Аз не съм изпял нито една нецензурна дума, а ме нарекоха циник на фолка. Истината е, че след като изпях песента, разни колеги без мое разрешение й направиха поне 30 версии с кой от кой по-цинични текстове. Не са ми търсили разрешението, разказва Тошко Тодоров.
Певецът си спомня как навремето Мартин Карбовски в свое предаване снимал някаква жена на име Радка Сандокана и обявил, че именно тя е прототипа на песента. Това си е негова измишльотина, прави се на интересен, за да му се гледа предаването, възмутен е Тошко Тодоров. Нито я познавам тая жена, нито съм чувал за нея по-рано. Истината е, че имеето Радка ми хрумна съвсем случайно и без повод.
Тошко признава, че животът му не е бил никак лек. Когато е на 30 години му се ражда дете, което обаче почива едва два месеца по-късно. Загадъчна болест. Лекарите казааха, че процесът на заболяването е необратим. Задавило се детето със собствените си стомашни сокове. Вечерта се смееше, а на сутринта почина, разплаква се автора на един от най- култовите чалга хитове. Това е най-тежкото, което може да се случи на един човек – пред него да умре детето му. После започнах да злоупотребявам с алкохола. Минах през много перипетии, но оцелях, завършва певеца.

Виж оригиналната версия на „Радка пиратка“ в изпълнение на Тошко Тодоров! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *