Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бащата на починалото в час дете: Линейката закъсня, полицай обеща да ги прикрие! (18+)

„Няма я вече моята звездичка, замина си. Господи, защо го взе! Сърцето ми се къса от мъка, това не е възможно, не е истина. Искам като се събудя всичко да е сън и моето момче да ме прегърне, да чуя как весело се смее … Почивай в мир мило дете, почивай в мир ангелче. Теди, винаги ще те обичам…”

Теди - починало в час дете

Снимка на Теди, направена от съучениците му

Позорната истина за „екипната” работа на лекари и полиция! Вижте как се прикриват един друг и замитат следите си, след като не са свършили нищо за спасяването на един човешки живот – животът на едно малко дете!

България вчера бе покъртена от тежката драма на петокласника Теодор, който припадна по време на час в училище „Виктор Юго” в София и скоро след това почина. В 13: 45 часа на 11 годишния Теди му прилошава по време на часа по физическо възпитание, докато преподавателят строява класа за проверка.

Учителят на секундата се обажда в Бърза помощ и вика медицинската сестра на училището. На момента са мобилизирани всички налични сили, преподавателите търсят помощ и в намиращата се наблизо 25 – а поликлиника. Оттам обаче

ОТКАЗВАТ да се отзоват, а когато Бърза помощ най – накрая пристига чак в 14: 20, линейката не е оборудвана с необходимата за спешни случаи медицинска апаратура!

„Ето ви я здравната реформа – няма лекари по училищата. Бърза помощ пристигнаха в 14: 20 и в колата нямаше никаква апаратура, единствено за изкуствено дишане”, споделя през сълзи таткото на починалото дете Златко Желев, който е главен редактор в медийна група.

Зловещата трагедия се развива мълниеносно. Докато учителят чака лекарите успява да свести детето. Теди обаче се държи за гърдите и повръща, отново припада. Бащата през това време кара като бесен по улиците с надеждата да стигне навреме и да спаси момчето си.

Ето това трябва да получат безхаберните лекари и полицаи

Ето това трябва да получат безхаберните лекари и полицаи

„Когато отидох в Окръжна болница го видях. Беше се оповръщал и опикал целият, миличкият ми той. Почти един час се опитаха да го оправят, но така и не успяха. Лекарката просто ми каза да се готвя за най – лошото. Сигурно са знаели, че е починал…”, споделя бащата.

Златко Желев упреква Бърза помощ, задето са пристигнали с линейка без оборудване и не приема обясненията им, че „нямаме достатъчно коли”. Бащата неволно става свидетел и на нещо още по – лошо, разговор между следовател и доктора, в който ченгето успокоява и обещава, че ще „оправят” нещата.

„Чух какво следователя каза на лекаря. Следователят каза: „Спокойно, ще оправим случая”. Теди не е починал около 17: 00 часа както казват, всичко се случи ЗАРАДИ ЗАКЪСНЯЛАТА ЛИНЕЙКА. Детето ми беше здраво, тренираше футбол… В кои години живеем? Аз самият съм журналист и колегите ще отразят случая, ами ако работех нещо друго? Никой нямаше да разбере и всичко ще си остане по старому. Учителите са реагирали както трябва и напълно адекватно, но Спешна помощ …. Просто няма такава. Такова нещо в България не съществува”, допълва почерненият родител с видимо усилие.

Ченгетата обаче продължават да настояват, че детето е починало в пет вечерта, като преди това му е оказана първа помощ.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *