Баща на три деца се гръмна от беднотия

0

36-годишният Данаил Димитров, баща на три деца се е самоубил в сряда. Семейството на Данаил било бедно. Във врачанското село, в което била къщата им, нямало никаква работа. Той и жена му се опитвали дори да слугуват на други хора, но рядко ги наемали.

 Вечер семейството си лягало гладно. В двора имало зеленчуци, но не и пълноценна храна да се отгледат три деца. Въпреки, че били безработни, той и съпругата му не получавали помощи и нямали никакви доходи. Мъжът не издържал на немотията и гладните очи на децата си в среда привечер и се гръмнал със самоделно направено оръжие право в главата.

Изстрелът бил чут от баща му. Старецът дотичал от съседната постройка и намерил сина си целият в кръв. Съседите ги описват като добри хора, отзивчиви, бедни, но горди, никога не били откраднали и една ябълка, въпреки че често си лягали гладни. Децата им също изглеждали недохранени.

Това е голям шок, коментирал кметът на селото. Още по-голям шок е, че във всяко трето домакинство в селата в Западна България гледката е една и съща. Хора живеят като скотове, няма работа, няма хляб, децата растат анемични и бледи, а родителите се самоубиват от безизходицата. Това не е първият случай на отчаяние и крайни мерки. Хиляди семейства живеят така, а в същото време се отчита, че животът в страната се подобрявал.

Никога не е имало по-голяма мизерия, написаха хора от региона. Буквално умираме от глад, а най-богати са пенсионерите, които вземат по 150 лева и хлябът им е осигурен. Много семейства няма да пратят децата си на 15 септември на училище, защото нямат пари за дрехи и учебници. Случаят с Данаил трябва да е сигналът, в който хората да скочат срещу мизерията, преди тя да ги е убила, написа пък учителка от региона.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/s9egp_qdLxM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *