Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Баща на четири деца се обеси от немотия

Мъж се самоуби от немотия

Семейна трагедия потресе Якоруда и предизвика масов шок сред петхилядното население на малкия град. Баща на четири деца надяна примката на врата си и се обеси до смърт заради немотия. Гледката на вкочанения труп била ужасяваща и цялата улица се раздирала от писъци „убийци – дотук ни докара немотията”. В джоба на мъртвия мъж били намерени двадесет стотинки.

56 годишният Светлин Калайджиев явно е планирал самоубийството си, коментират полицаи. Той изчакал цялото му семейство да излезе, след което надянал въжето на врата си. Бил намерен от единият от синовете си, който с треперещи ръце успял да го смъкне от бесилката.

Полиция

полицейска кола

Когато ченгетата пристигнали на мястото на трагедията, хората били ужасени и тотално обезумели от жал към мъжа, напуснал преждевременно белия свят. Всичките четири деца на Светлин са потресени от случката и трудно понесли смъртта на родителя си. Всички те са големи хора и всичките са безработни. Съвсем доскоро, починалият Калайджиев работел във фирма за дърводелски услуги, но в един момент бил уволнен.

Близките на самоубиеца са категорични, че на Светлин му дошло догоре от бедността, която засягала целия район. Съседи споделят, че незапомнена като тази немотия тероризирала целия квартал, в който битува почерненото семейство. На улицата, където живеят, почти няма човек, който да ходи на работа. Самите полицаи споделиха, че хората не могат да си подсигурят дори и хляб и това ги принуждава да предприемат подобни постъпки.

В джоба на Светлин Калайджиев намерили 20 стотинки – това били всички пари, с които семейството разполага.

Комшиите разказват, че Светлин бил сериозен и кротък човек, който никога не изпадал в конфликтни ситуации. Бил съгласен на всякаква работа, само и само да си гледа семейството. Преди няколко дни бил извикан от свой приятел, който му платил 10 лева надница в замяна на помощта му. Месеци наред по този начин се препитавали и децата му – ако някой ги извика да помогнат с нещо за ден или два.

Калайджиев е поредният човек, когото позорната бедност в България принуди да сложи край на живота си. През последните няколко месеца заради немотия се самоубиха общо осем мъже, доведени до ръба на отчаянието.

Виж видео – 18+

http://www.youtube.com/watch?v=rN7TJU4ls5o

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *