Бареков стана слуга на Делян Пеевски

4
Николай Бареков

 С огромни кредити, които не са по джоба на простосмъртните, се е нагушил като коледна пуйка Николай Бареков.

Известният Ники Дудука тв водещ дължи почти 300 000 лева на различни банки. Сума, която трудно би изплатил със заплатата, която получава като водещ в кабеларката, по която не престава да хвали първенците на деня.

Последният заем на Бареков е от скандалната Корпоративна търговска банка(КТБ). Финансовата институция, спрягана за близка до ДПС, стана известна с факта, че е помогнала за изкупуването на вестниците и телевизията на Ирена Кръстева.

Там вярно слугува и Бареков след уволнението си от BTV заради нерегламентирани връзки с бизнесмени, близки до ДПС. Медийната империя на Ирена Кръстева, която е управлявана от сина и депутата от ДПС. Делян Пеевски, днес е непоколебим защитник на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и правителството. В замяна след един милиард от парите на държавни фирми години наред стоят в трезора.

Лоялната работа на Ники Дудука е оценена подобаващо и през 2009г. Кооперативна търговска банка му отпуска нисколихвен кредит от 40 000 лева. С него Бареков и съпругата му Евгения си купуват разкошна вила край София. Малко преди това Бареков е теглил и друг кредит за няколкостотин хиляди лева от КТБ, спомнят си служители.Въпреки огромната сума, заемът бил изплатен за отрицателно време, допълват финансистите.

Николай Бареков с огромни кредити

Те подозират, че Бареков изплаща задълженията си само на хартия, а всъщност те са поети от благодетелите му. Водещият задължнява и покрай покупката на луксозния си мезонет в центъра на София. За огромното жилище с площ 148 квадрата в началото на 2006 г. Бареков плаща 242 757 лева в брой. Любоптно е, че по това време той все още е само водещ в BTV и с неголямата заплата, която получава, трудно би могъл да спести подобна огромна сума. Два месеца след сделката мезонетът е ипотекиран. Вместо обичайните до 80 % от стойността му, каквато е практиката за обикновените хора, необяснимо защо банката се съгласява да отпусне кредит от 124 120 евро. Сума, която е по- висока от сумата, за която е купено жилището.

„Отпускането на подобен заем е крайно необичайно. За мен вариантите за подобно финансиране са два. Или банкерите са полудели, или получателят на кредита им е извършил добри услуги, за които му се отплащат, коментира учудено столичен брокер.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Невъзможно е за редовия човек само с доказан доход от заплата банката да му отпусне такива огромни кредити, а и да успее после да си изплаща ударно. Явно Бареков е намерил златна мина….

  2. Банката се казва Корпоративна Търговска Банка. Малко по-професионално моля ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *