Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Банките отвръщат на удара, излизат с пакети без данък

„Сега е времето да докажете, че сте силна, успяла и независима жена. Новата ни продуктова линия е разработена единствено и специално за вас… Тя включва инвестиционен заем депозит, потребителски кредит, кредитна карта и пакетна програма““.

Това прилича повече на реклама за козметика  или нова дамска кола, но всъщност е финансов пакет. Банките се разшетаха и бързо се готвят да отвърнат на удара, защото хората започнаха да теглят спестяванията си. Всички служби по маркетинг работят на пълни обороти за предлагането на нови продукти, чрез които лихвата ще се намали от 10 на 2 процента, а при някои напълно да се избегне. Всичко това е законно и отделите работят заедно с юристи и финансисти.

Законът за данъка върху лихвите още не е гласуван на второ четене, но тъй като всички са сигурни, че това ще стане, банките вече работят, за да си запазят клиентелата. Горното послание е предназначено за жени – бизнесменки, които имат и срочни влогове. Влизайки в друг пакет, те ще избегнат налога върху лихвата. Освен „пакетирането“ на услугите, финансовите институции се подготвят и доверителни влогове. Тяхното управление се предоставя на банката, като преди това се подписва договор със самия клиент. Те са индивидуални и във всеки случай се подхожда различно, като се пресмятат приходите на семейството, или вложителя. При такъв влог лихвите не подлежат на облагане с данък защото в договора има клаузи, при които се играе с лихвата. Тя се инвестира отново преди да е изтекъл срокът, или отива за погасяне на кредит, довериха банкери. 34 милиарда лева в момента са на влог в банките и те няма да изтърват клиентите си. Напротив. Ще увеличат печалбата си под формата на такси за управление на влоговете, а данък май ще плащат само тези, които са отделили 2-3 хиляди лева за черни дни и никой няма да тръгне да прави за тях индивидуални пакети. Но пък броят на тези влогове е твърде голям и банките мислят начини да улеснят вложителите, за да не изтеглят парите си и да ги приберат в бурканбанк.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *