Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Банкер престъпник е голямата любов на Севда Шишманова

14 войници изгарят във военен камион ГАЗ-53/А на Околовръстното. Почти по същото време вътрешният министър Любомир Начев оглежда и оценява манекенки на луксозен купон, организиран от „Визаж“. В разгара на веселбата репортерката на БНТ Севда Шишманова се приближава до масата на министър Начев и го пита дали не го е срам да се забавлява с красавиците в толкова трагичен за цялата държава момент. Политикът очевидно е объркан и не знае за какво точно става дума. После бързо му се изяснява и той скоропостижно е принуден да подаде оставка, която е приета без възражения от Жан Виденов.

Севда Шишманова

Севда Шишманова

Така започва изпълнената с много противоречия, скандали и предателства кариера на Севда Шишманова. И до днес тя категорично отказва да разкрие как така е успяла толкова бързо да организира оператор, транспорт и да се изстреля към мястото на купона, където Начев гуляе. Още тогава се говори, че става дума за поръчка, а враговете на министъра са се изхитрили да се възползват от трагичния случай и да го изтласкат от политиката.

Факт е, че след министерската оставка тогавашната групировка СИК се възражда, а конкурентите й са принудени да се покрият за доста дълъг период от време. Севда никога не е признавала открито, че волно или неволно се е превърнала изпълнител на мръсна поръчка в разгара на войната между групировките. Хората, които са я пратили да отреже главата на Любомир Начев, не забравят нейната жертвоготовност и след това имат грижата да й разчистят пътя към върха.

Иван Миронов бил изключително щедър към своята Севда

Иван Миронов бил изключително щедър към своята Севда

Но много преди този случай младата Шишманова е правила всичко възможно да бъде със силните на деня. Още преди 1989 г. тя успява да се уреди с място в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно състудентито и разказват, и се е възползвала от турската си жилка в потеклото, тъй като хората от малцинствата много по-лесно влизат във висшето учебно заведение. Докато учи, Севда не пропуска да се обгради и с подходящите приятелки. Първа дружка й е Кристина Патрашкова, чийто баща е медицинско светило и се ползва с уважението на властимащите. Докато Патрашкова гради кариера, Севда се увлича в любовните авантюри. Но така и не успява да си намери правилния мъж, въпреки че печели симпатията на не един или двама по-възрастни от нея мъже. Интересното е, че всеки един от любовниците й разполага със значителни материални и парични активи. Севда просто търси закрилник, който да й осигури така мечтания охолен живот. Самата тя признава, че е имала 3 сериозни връзки в живота си.

Не знам защо винаги съм се увличала по по-възрастни мъже. Сериозните ми връзки са продължавали по 7-8 години, но така и не се стигна до брак. Никога не съм насилвала нещата и чаках те да се случат от само себе си. Не съм от жените, които са избрали кариерата пред шанса да изградят семейство. Но не съм и от тези, които се хвърлят на врата на първия, само и само да не останат сами. Самотата никога не ме плашела. На този свят има страшно много нещастни хора, които нямат с кого да си кажат и две думи, въпреки че са заобиколени от съпруг, деца, че и внуци“, отсича Севда.

Бившият вътрешен министър Любомир Начев бе заснет от Севда да купонясва в компанията на Жени Калканджиева и това му коства кариерата

Бившият вътрешен министър Любомир Начев бе заснет от Севда да купонясва в компанията на
Жени Калканджиева и това му коства кариерата

Тя е най-близо до брак с боса на някогашната мощна „Балканбанк“ – Иван Миронов. Същият, който наля милиони в „Мултигруп“, а стотици пенсионери се простиха със спестяванията си. Старческите неволи очевидно не трогват Севда и тя се влюбва безумно в Иван. Така де, с народните пари той я засипва със скъпи армагани – палта, рокли, бижута. Не я спира и важната подробност, че той отдавна е женен. Двамата дълго въртят бурна любов, но банкерът така и не се престрашава да се откаже от семейството си, за да се отдаде напълно на фаталната репортерка. Тя само веднъж след това коментира тази нещастна любов.

„Дълго време се чувствах щастлива само да чуя гласа му по телефона. Знаех, че правя нещо нередно, но любовта много лесно се справя с моралните устои. С времето страстта ми не намаляваше, но започнах да изневерявам на себе си и да искам нещо повече от тази връзка. Една сутрин го попитах как си представя нашите отношения оттук-нататък и дали някога си е представял, че се събужда всяка сутрин до мен. Той се стресна и малко троснато отговори, че не бива да бъркам отношенията ни с другия му живот. Моментално осъзнах, че трябва да се разделя с този човек“, разказва Севда Шишманова.

Друга версия на същата история твърди, че Миронов е духнал към САЩ и скоропостижно е сложил край на отношенията си с безумно влюбената си любовница. Останала сама, тя още по-ненаситно се стреми към успеха и към издигането в кариерата. Вече никой и нищо не може да застане на пътя й.

Обажда се на стари приятели, възползва се от солидни връзки и лека-по-лека тръгва нагоре. Една от първите й и останали неосъществени амбиции е да засенчи Елена Йончева с репортажи от най-опасните места на планетата.

„Севда беше малко комична с това съперничество. На всички ни беше ясно, че тя няма как да стане звезден международен документалист, тъй като имаше нулеви езикови познания. Няма как да отидеш на място, където се стреля от всеки ъгъл и с преводач в ръка да попиташ къде се намира хотелът ти“, с усмивка коментират колеги на Севда.

Те все пак й признават уникалната способност да се нагажда към всяка власт. Шишманова е в подножието на върха по време на Тройната коалиция, но изкачва решителното стъпало при ГЕРБ. Изборът й за програмен директор изправя на нокти някои от по-опитните кадри на държавната телевизия. Севда набързо развърта метлата и се освобождава от хора, които не са й достатъчно близки или се престрашават на глас да изказват мнението си.

Един от съкратените е водещият на легендарното предаване „Добро утро“ Сашо Авджиев. Той не може да преглътне предателството от някогашната си близка приятелка и малко след това заболява от рак Авджиев си отива от този свят, а Алис Крайчева открито обвинява Севда Шишманова за кончината на симпатичния водещ.

„Сашо не можа да преглътне зверството, което извършиха с него. Буквално го осакатиха с решението да го махнат в момент, когато назначаваха без конкурси млади връзкари в БНТ. Не можа да преглътне обидата, и си отиде без време от този свят“, разказваше Алис Крайчева, която преди няколко месеца също загуби битката с най-коварната болест. Гузната съвест очевидно не дава мира на Шишманова след случая със Сашо Авджиев и тя не пропуска случай да се оправдае.

„Започнах тежко преструктуриране на телевизията, от която тя силно се нуждаеше. Предложих на Сашо друг пост. Той много страдаше, че са го обявили за агент на Държавна сигурност. Дойде при мен да се изповяда, че никога не е бил доносник. Този скандал страшно се отрази на психиката му“, опитва да се измъкне по терлици Севда.

 

Коли и беси в сериалите

Севда Шишманова бързо трупа самочувствие и започва да се изявява като човека оркестър в БНТ. Простичко доказателство за това е твърде натрапчивото й присъствие във финалните надписи на „Четвърта власт“. Там името й присъства с главни букви като продуцент и консултант на сериала. Добре, че е пропуснала да се представи и като режисьор, и оператор. Въпреки че лично тя реди епизодите и се изживява като последна инстанция. Много от сценаристите напускат, възмутени от наглото вмешателство на „разградската Борджия“, както сполучливо я нарече Васа Ганчева в своя статия преди време.

Преди това Севда също се увлича да контролира и най-успешната продукция на телевизията – „Под прикритие“, но продуцентите набързо я отрязват. В телевизията-майка хич не гледат с добро око на прекалената активност на своята шефка, но не смеят да протестират на глас.

Говори се, че благодарение на гигантските бюджети на сериалите, Севда си живее доста охолно. Отделен е въпросът доколко е законно…

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Банкер престъпник е голямата любов на Севда Шишманова

 1. НИКО Отговор

  11.01.2014 в 8:35

  ТОВА ЖИВОТНО СЕВДА ШИШМАНОВА ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СЕ УВОЛНИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И ДА НЕ И СЕ ДАВАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ. ДА ОТИДЕ В ОПОЗИЦИОННИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ И ОТ ТАМ ДА СИ ВЗИМА ЗАПЛАТАТА.
  НЕ МОЖЕ ТАКОВА СЪЩЕСТВО КОЕТО ПОДЪРЖА ОПОЗИЦИЯТА ДА РАБОТИ В БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ- ТОВА Е СРАМ. АКО ВЯРА АНКОВА НЕ Я УВОЛНИ ДА СЕ МАХА И ТЯ И ДА СИ ОТИВА ВЪВ ВЪРШЕЦ КЪДЕТО И Е КЪЩАТА.
  АКО СЕВДА НЕ СЕ МАХНЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ НАСИЛА ДА Я МАХНЕМ ОТ БНТ- ХУБАВО СЛУШАЙ КРОКОДИЛ С КРОКОДИЛ, НИЕ НЕ ТЕ ИСКАМЕ.

 2. valentin Отговор

  14.11.2014 в 16:17

  Извинявам се, но койнекадърВник го написа това нещо. Ей журналисти, учени и тн разберете, че като пишете много истини ( каквито има почти в цялата статия, достатъчно е една неистина и цялата постройка се накланя и рухва. В самото начало Незнайкото

 3. valentin Отговор

  14.11.2014 в 16:21

  ( ТА)пише, че Севда е притиснала покойния вече Л.Начев за войничетата. Не уважаеме

 4. valentin Отговор

  14.11.2014 в 16:34

  ми ( ма), тогава при „акция“ на полицията бяха разстреляни трима ( 3) полицаи. Именно този случай блесна Лудагорското пиле Севда. Иначе браво за останалото. Приятна вечер! И проблем с компютъра за прекасванията в писанието ми.

 5. Анонимен Отговор

  28.05.2017 в 23:18

  Е, такива нещастни комплексирани индивиди като Севда шишманова – разкатават майката на милиони хора. Които търпят. Защо бе хора търпите? Една яка гьостерица по задницата на тази самозабравила се некадърна злобна злостна ялова нещастна комплексирана женска! Хайде холан – ЦЯЛОТО СТРАДАНИЕ и смърт, което е причинила да й се връща стократно. Очаква я страшна смърт! Мъки Севде, мъки – сто пъти по-големи от тези които НЕСПРАВЕДЛИВО си причинила. Ай да ви се невиди и на простите болни психари като тебе Севда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *