Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Банка взема палат на Пашата заради дълг от 4 милиона евро

Румен Николов – Пашата

Соченият за един от лидерите на престъпността Румен Николов – Пашата, може да остане в съвсем кратък срок без суперлуксозния си палат в Драгалевци, издадоха разследващи журналисти.

Според техни сведения, вече повече от една годинаимотът на Пашата и офисът му са сложени под запор от банкова институция, а причината да това са невърнати кредити в размер на почти четири милиона евро. До няколко седмици недвижимата собственост на бизнесмена почти сигурно ще бъде обявена за продажба на обществен търг.

Румен Николов – Пашата

Към момента е известно, че Николов, който е и близък приятел на премиера Бойко Борисов, няма никакви фирми на негово име. Едно от сдруженията му е фалирало, а другото е продадено на трети лица. След проверка в Имуществения регистър става ясно, че през 2007 година Пашата е получил два заема от банка, единият от които е в размер на 2. 4 милиона евро, а другият около 1. 5 милиона от европейската валута.

За да получи тези суми, Румен Николов е заложил палатът си в столичния квартал „Драгалевци” и собствен огромен офис, който се намира на ул. „Якубица”. Документите пък показват, че дълговете към финансовата институция в първите години са плащани навреме, но в един момент вноските прекъсват. Тогава банката наема съдия – изпълнител, който слага недвижимостта под запор.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *