Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Банка сама си организирала обир – с видео

banka1Потърпевшите от обира на трезор на ДСК в ж.к. „Младост” подозират, че крадецът е самата банка. Месец и половина след крупния грабеж, разследването се изправя пред все повече неизвестни. Банката си измива ръцете, че не носи отговорност, а в същото време застраховките бележат рязък скок.

На 6 януари 2010, 165 сейфа в трезора на ДСК на бул. „Йерусалим ” бяха ограбени. От банката твърдят, че не носят отговорност, но са прибирали по

Крадците влезли пред покрива на сградата

Крадците влезли пред покрива на сградата

160 лева на месец за охрана и наблюдение. Въпреки рентата, в нощта на престъплението няма никакви пазачи, а камерите са изключени.

От допуснатата немарливост се възползват бандитите, които необезпокоявани влизат през покрива на сградата. Със сигурност крадците са разполагали с информация от вътрешен човек, коментират разследващите. Знаели са, че клонът на банката от няколко дни бил без охранители. Някой услужливо изключва и камерите за видео

От полицията подозират съучастие на служител на банката

От полицията подозират съучастие на служител на банката

наблюдение часове преди удара.

Крадците разполагат с достатъчно време да изпразнят половината каси. Преди да напуснат сградата разхвърлят косми и заличават следите си със специални спрейове, за да объркат полицията и да я оставят без никакви доказателства от местопрестъплението.

В клауза от договора за наемане на каса, се споменава, че банката не носи никаква отговорност за съхраняваните пари и бижута при обир. Трезорът обаче е застрахован.

ДСК обещаха, че ще осигурят средства на ограбените си клиенти за възстановяване на изчезналите им документи. Колко е реалната загуба за пострадалите обаче, си знаят само в банката.

През изминалата година имаше още два опита за обир на ДСК – във Варна и Пловдив, както и в Плевен, където крадецът се оказа учителка по литература. Пишман обирджиите обаче бяха заловени почти веднага. Грабежът в трезора в Младост обаче доста напомня на удара на летище София, когато бяха задигнати огромно количество злато, платина и сребро от сейфа на митницата. Този обир също не беше разкрит.

Щетите от кражбата така и не се изясниха. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *