Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Баневи дерат кожите на туристи със 110 лева за чадър и шезлонг на плаж „Веселие“

veselie110 лева за чадър и шезлонг искат концесионерите на  бившия къмпинг „Веселие”. За неплатежоспособните туристи има поставени табели „Зло куче”, а бреговата ивица е отделена откъм шосето с телени мрежи. Така, на практика, плажът е превърнат в частен, въпреки че това е напълно противозаконно.

Концесионерите на къмпинг „Веселие”, между Каваците и Смокиня, е фирма „Хелиос Тур”, собственост на семейство Баневи. Още преди няколко години, отново незаконно, вдигнаха огромен хотел в непосредствена близост до плажната ивица. Въпреки че местността беше включена в мрежата от защитени територии НАТУРА 2000, Баневи най- безочливо бетонираха поредния плаж. За строежа на комплекса е използван пясъкът на уникалните дюни, които, всъщност, вече са минало.

За да осигурят спокойствие на гостите в незаконния си хотел,

Баневи разсипаха всички плажове около Созопол

Баневи разсипаха всички плажове около Созопол

концесионерите искат по 50 лева за чадър и 30 лева за шезлонг, които винаги са по два. Така че случайните туристи, които решат да събират тен на „Веселие”, трябва да броят над 100 лева, което е абсолютен рекорд, дори и за Европа.

Най- големият кошмар за почиващите на Черноморието това лято се оказаха цените на чадърите и шезлонгите, които достигат респективно, 8 и 7 лева. Гостите на хотелите обикновено ги използват безплатно, тъй като включени към парите за нощувки. В Слънчев бряг на всички плажове взимат по 7 лева и за двете. В по- малките курорти могат да се намерят и по- евтини.

Друг сериозен проблем пред летния ни туризъм е популярния пакет all inclusive. За да предлагат атрактивни оферти, родните хотелиери масово пестели от парите за високо качествени храни и често ги заместват с продукти, чиито срок на годност е пред изтичане.

Много трудно задържаме чуждестранни туристи, признават от Асоциацията на хотелиерите. Повечето идват само заради евтиния алкохол, а това не са платежоспособни туристи. Хората с възможности обикновено не се завръщат на следващото лято.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *