Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Уникално! Банда от 3 баби ограби 100 бона от ченгета и прокурори

Баби разбойници ограбиха 100 бона от доверчиви люде

Повече от двеста души са измамени и ограбени от находчива банда баби, които вършали из цяла България през последните месеци. Сред жертвите има полицаи, прокурори, селски кметове и свещеници, а сборът от заграбеното надхвърля 100 000 лева.

Ченгета от V РУП в столицата разказват, че хитрите жени се запознали, докато излежавали ефективни наказания в Сливенския затвор. Още зад решетките, те решили да оформят собствена банда и скроили хитър план за изкарване на пари. Така, Стефка Георгиева на 50, Рени Филипова на 58 и 61 годишната Марийка Георгиева започнали да действат в комбина, след като били пуснати на свобода.

Според детективите, тартор на групата за измами била бившата учителка Стефка, която се оказала най – хитра и съобразителна от трите. Именно тя разпределяла задачите и давала конкретни наставления как да се действа при всеки отделен случай. След като започнали работа, за картко време успели да измамят голямо число от хора, като най – често жертвите им били попове и прокурори, следвани от полицаи и кметове.

Пред свещениците разигравали добре заучен сценарий, според който тарторката Стефка се представяла за пратеник на епископа от Солун. За по – голяма тежест обяснявала, че е съдийка и заявявала, че е натоварена с благородната задача да дари различни материали и предмети в помощ на дадената църква. Докато замайвала потенциалните си жертви, Георгиева вадела спестовна книжка с 650 000 евро за които твърдяла, че са парите, определени от епископа за дарение.

Баби разбойници ограбиха 100 бона от доверчиви люде

След това приканвала ошашавените попове да си отворят незабавно банкови сметки и да направят заявка за транзакцията. По време на срещите, на мобилния й телефон се обаждала Рени, с която се правела на представител на строителната фирма, която щяла да извърши ремонтни дейности по храма. Материалите за строителство били вече пристигнали от Гърция и пътували към мястото, но трябвало да се осигурят едни нищожни 500 – 600 лева, с които да се плати на работници, за да ги свалят от камиона.

В този момент, хитрата Стефка обяснявала, че няма в себе си толкова пари и искала от свещениците да й дадат назаем за няколко часа. След това излизала уж да провери какво става и повече не се връщала назад. Същата схема прилагали и при кметовете, но разправяли, че парите ще бъдат за ремонт на кметството.

Лековерни полицаи пък били омайвани от измамничките с обещания за лесно повишение в службата. Трите грации редовно наемали скъпи автомобили под наем, за да изглеждат по – внушителни. По една или друга причина си уреждали срещи с различни прокурори и после обяснявали пред свои познати ченгета, колко лесно могат да им помогнат, да се издигнат в йерархията. Обичайно им предлагали да ги преместят в КАТ или магистралната полиция, защото там имали най – големи връзки.

Към прокурорите пък се насочвали с обещания, че ще ги уредят да преминат безпроблемно от районна в окръжна прокуратура. От полицаи и обвинители, измамничките вземали по около 700 лева, с които щели да почерпят началниците. По този начин, в схемата им само за няколко месеца влезли повече от седемдесет свещеника и селски кметове, трима прокурори и седемнадесет полицаи.

Марийка пък специализирала в интернет бизнеса. Тя регистрирала фиктивна охранителна фирма на името на съпруга си и започнала да набира кандидати за работа. В обявите си имала изискване да кандидатстват само бивши служители на полицията или бивши военни, които имали добри пенсии и можели да си позволят да плащат. Когато хората отивали да пускат молба за работа, Марийка ги принуждавала да й плащат по 25 лева за разглеждане на документите и по 600 лева за облекло, които щели да им бъдат върнати, когато напуснат работа. За да изглежда всичко истинско, издавала фактури и разписки, а на нейната въдица клъвнали около сто души.

На МВР били необходими няколко месеца, за да хванат следите на хитрите дами. Изловили ги една по една, а в най – скоро време, непослушните баби ще бъдат изправени пред съда.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=m5U95aFkZVc

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *