Балкон падна и уби човек на пъпа на София – с видео

0
Балконът, който уби един човек и рани двама
Балконът, който уби един човек и рани двама

Балкон от старинна сграда в центъра на София падна и уби един човек, като рани още двама. Инцидентът е станал късно вечерта, когато компания излязла на балкона. От тежестта им прогнилият парапет се откъснал и терасата поддала.

Сградата с балкона убиец се намира в пресечка на Витошка. Кооперацията не е ремонтирана от години и се намира в плачевно състояние. Терасата била малка и тясна и не понесла претоварването от теглото на тримата души.

Сградата на "Леге" и "Алабин" премаза две момичета
Сградата на "Леге" и "Алабин" премаза две момичета

Загиналият мъже е от Чехия, а двамата ранени са момичета, които имат тежки травми по цялото тяло.

Въпреки трагедията, инцидентът едва ли изненадва някого. Старите сгради в центъра на София масово не са ремонтирани от десетилетия, което ги превръща в потенциални убийци. Надвисналите, полусрутени балкони са потенциална заплаха за всеки минувач.

Обикновено живущите в старите кооперации са възрастни хора, които нямат необходимите средства за ремонт на домовете си, които иначе струват милиони. От общината са категорични, че е работа на собствениците да укрепят имотите си. Средствата, които се отпускат от управата на столицата, са прекалено малко, за да се ремонтират всички стари сгради в централната част на града.

Преди пет години, рухнала стара сграда на пъпа на София уби две момичета, които минавали с автомобил покрай нея. Въпреки нещастието, оттогава няма видима промяна в състоянието на опасните постройки в центъра. Собственици и община постоянно си прехвърлят отговорността за поддръжката на имотите, но и двете страни са категорични, че нямат пари за мащабни ремонти.

Сградите убийци са навсякъде из София. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *