Българските деца най – шишкавите в Европа

1
Пълно дете

Момиченцата на второ място по затлъстяване, а момченцата на трето

Разтревожени медици алармираха, че огромна част от българските деца затлъстяват все по – застрашително. В класацията по излишни килограми сред подрастващите, нашите момиченца застъпиха твърдо на второто място, а момчетата се окичиха с бронзовите медали. Единствено преди нас по този показател се нареждат децата на Португалия.

Стряскащите данни се появиха след проведено изследване на точно четири хиляди ученика от първи до дванадесети клас. По време на проучването станало ясно, че натрупването на излишни килограми започва още в първи клас, тъй като децата в училище преди всичко се тъпчат със сладки и тестени храни.

В училищата продават само вредни храни

Цели 30 % от първолачетата вече са с килограми над нормата, а 17 % от тях са с много сериозно ниво на затлъстяване. Най – тежка е ситуацията при най – малките от първи до четвърти клас.

Ендокринолози обясняват, че затлъстяването е изключително опасно и води след себе си цяла поредица от рискове за здравето. Те отправиха специален апел към учители и родители да вземат спешни мерки, и да направят всичко възможно неприятната тенденция да се прекрати.

Граждани обаче се питат как на практика ще стане това, като в училищата се продават преди всичко и най – вече вредни храни. В лавките бъка от уж забранените за продажби в школата сладости, а здравните инспекторите не вземат абсолютно никакви мерки.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=M_MRIn1WNKI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *