Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Български проститутки скочиха срещу легализиране на занаята

Проститутки

Проститутки

Отказват да плащат с мотива, че държавата нищо не им е дала

Почти всички проститутки в България признават, че са били принудени да практикуват заради лошите условия на живот, огромната безработица и пълната неангажираност на държавата по отношение на социалната политика.

Истината е, че голямата част от момичетата са представителки на ромското малцинство, които почти винаги нямат образование и на практика проституцията е единственият им начин да преживяват. Независимо от размера на изкараните пари, в най – добрия случай те получават половината от заработеното, а другото отива за сводника. Ако той е добронамерен, понякога може да получат и дребни подаръчета под формата на ефектни дрешки или парфюм.

Почти всички от „магистралките” изпадат в ужас само при мисълта, че техния занаят може да бъде легализиран и твърдят, че са готови на всичко, за да запазят своята независимост от закона. В момента тази дейност е нелегална и се преследва от полицията. Никой от забърканите не плаща данъци, а още по – страшно е, че момичетата почти никога не ходят на медицински прегледи и карат на принципа „каквото стане”.

Проститутки

Проститутки

Такъв е и случаят на Здравка, която живее в село до Пазарджик. В момента трепери от студ по цял ден, а когато всичко замръзне, с колежките палят огън, за да се стоплят. Държат, защото това е единствената възможност да заработят нещо и да има пари за храна. Висейки край табелата се надява, че ще извади късмет с някой загорял шофьор и ще изкара достатъчно за разходите.

Когато разбира, че има някаква възможност професията да се легализира заявява убедено, че това няма да промени нейния живот към добро. Обяснява, че напоследък клиентите станали все по – малко и ако днес успеела да забърше 5-6 души смятала деня за добър.

Сега нито сводникът й, нито тя самата плащат каквито и да било данъци. От месеци не е ходила на лекар да се прегледа. А ако проституцията стане законна професия, жрицата ще трябва да ходи редовно на прегледи, да се отчита към НОИ и другите държавни институции.

„Това никога не може да се случи. И сега парите не стигат дори за храна на децата, как ли пък не ще ги подарявам на държавата. Какво са направили те за мене, че да им плащам. Нито работа са ми дали, нито пък с нещо друго са ми помогнали” – категорична е Здравка.

Разказва още, че от години е самотна майка, има две малки деца. Циганинът я зарязал още докато била бременна с по – малкото и избягал с любовницата си в Германия. Тогава иска или не, избира да стане проститутка, защото хлапетата трябва все пак да ядат. Иначе мечтае, някога да си намери добра работа, която няма да я кара да мръзне по улиците всеки ден.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=peUzFHxVov8

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *