Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Български космически боклук удря Земята

Снощи „Фобос- грунт“ удари земята

Руската станция  „Фобос –  Грунт“ разположена между планетите снощи заплашваше да пропадне над страните в Южна Америка. Отломъци от междупланетната станция можеха да се разсеят на огромно разстояние, което да обхване няколкостотин км., разясни руски специалист. Според експертите космическите боклуци  се очакваха да се изсипят върху почвата на държавите в Южна Америка. Общото тегло на междупланетната станция е 13.5 тона от тях около 11 – ет са елементите на горивото. Според учените горивото би следвало да  изгори в атмосферата на Земята на около 100 км. височина.

Останките от космическата станция се разпиляха в Тихия океан

Специалистите обаче предупреждаваха, че до нас може да достигнат 30 – на парчета от космическия съд с обща маса до 200 килограма.  „Фобос  –   Грунт“ е 1 – та междупланетна станция на руснаците за последните петнадесет години. На тази междупланетна станция голяма част от наличното оборудване е именно българско. За съжаление на българските и руските специалисти обаче „Фобос – Грунт“ не  се оказа възможно най –  доброто изобретение, дори напротив тъй като станцията не успя,   дори да тръгне в посока към Марс.  Марс бе планетата,  която чрез сондата   руските специалисти със съдействието на българските си колеги имаха намерение да изследват.

Днес станцията обаче е само един несполучлив опит на българи и руснаци,  и част от миналото, тъй като вчера вечерта  тя наистина се разби в Земята, но за щастие опасните парчета се разпиляха в Тихия океан.

Руската станция „Фобос – Грунт“ с българско участие се разби в Земята! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за Български космически боклук удря Земята

  1. Fifi Отговор

    17.01.2012 в 4:57

    BOKLUK PRI BOKLUKA OTIVA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *