Български колбас бори рака

0
Роден салам бори рака

Нашенски салам наистина е ефективен в борбата с рака. Български учени са направили феноменален колбас, който при редовна употреба повлиява благоприятно състоянието на хора с онкологични заболявания. Тайната на салама чудо е в ликопина, който се съдържа в него. Това е веществото, което придава червен цвят на доматите и се намира в ципите му.

Разработка на наш салам бори рака

Специалистите отчитат, че ликопина  не само  намалява опасността от заболеваемост на повечето видове рак, но и повлиява благоприятно върху  състоянието на хората, които вече се борят с рака. Като изключим това основно свойство на веществото, то е и много полезно за цялостното състояние на кожата и доказано забавя процеса на стареене.

Иновативният колбас е разработен от учени към Университета по хранителни технологии в Пловдив. Специалистите признават, че първоначално тяхната идея е била да създадат естествен  и безопасен заместител на вредните оцветители, които се използват при производството на салами, но ефекта му върху болните от рак вече е научно и практически доказан.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *