БЪЛГАРИЯ ПРЕД ФАЛИТ! Банкери скубеха бомбастични суми от народа. Сега си скубят косите!

1

falit2Skandalno.net Невидимата и може би най-голяма заплаха за България – необслужваните кредити, е на път наистина да срути държавата. Много по-опасно отколкото са опасни дупките в бюджета, от които Бойко Борисов не пропуска да се оплаква публично по няколко пъти на ден.

Изнесените данни от банковата статистика наистина са убийствени – лошите заеми достигат почти пет милиарда лева. Само за последните 12 месеца, считано до февруари тази година, те са се увеличили ТРИ ПЪТИ!

Поголовно закършиха и фирмите, повечето от които не могат да развиват никаква дейност без кредити, закъсаха най-вече младитеfalit1 двойки, които сложиха главата в торбата и взеха ипотечни кредити, за да си осигурят собствен покрив над главата. Закъсаха и най-големите завалийки, които работят срещу толкова мизерни заплати, че без банков заем не могат да си осигурят най-елемемнтарни придобвики на цивилизацията, каквито са автоматичните перални и телевизорите, например.

Когато светът започна да се гърчи от ударите на финансовата криза още през 2007-2008 г., когато финансови гиганти започнаха да се пукат като балони, в България банките щракаха с пръсти. До толкова, че почти до последния ден на 2008-ма раздаваха кредити като за световно. Без поръчители, без документи, доказващи доход – само с едно обаждане по телефон до работодател, без да falit3проверяват колко още заеми е теглил вече кандидатът. И направо го молеха, и го омагьосваха да си вземе и кредитна карта, която си е още един заем. А лихвите? О, нямаше по-сладки лихви от космическия процент, който взимаха банките в България. И нямаше по-печеливш сектор от банковия.

Сега хора и фирми започнаха здравата да я закъсват. Започват още по-здравата да закъсват и банките. Но това не е никакъв повод за радост, защото гръмнат ли трезорите, пораженията от Чернобил ще са нищо, пред това, което за пореден път ще се стовари върху главите на изтерзания български народ. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Като не знаете за какво пишете, по-добре не пишете изобщо. Давате ли сметка какви ги дрънкате. Повтаряте като папагали. Банките автоматично фалират, ако клиентите масово почнат да си теглят влоговете, без да са били пред фалит преди това. Спрете да всявате паника. От 2008 все някой предрича фалити. За щастие хората не им вярват. Прочетете какво е банкова паника и спрете вече. Толкова ли лесно се отпускаха кредити преди години, сериозно?!!!!!! Замислете се кой ще се облагодетелства от тези фалити, че непрестанно пуска мухата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *