Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

България – най- скъпи кредити и най- беден народ – с видео

kredit1Най- скъпите кредити в Европа са тези в България. Веднага след нас се нарежда съседна Румъния. Като най- новите членки на ЕС, страните ни се считат за най- рискови, откъдето идва оскъпяването на кредитите. В същото време, България и Румъния са най- бедните страни в ЕС.

Банките у нас отпускат и най- скъпите кредити в евро. Ефективната годишна лихва на ипотечните кредити в България е 9,38%. За сравнение, в страните с най- евтини ипотечни кредити, като Финландия, е около 2, 3% . Най- евтините жилищни кредити в ЕС за изминалата година са били отпускани в Дания, при средна годишна лихва 2,2 %. Испания и Италия също могат да се похвалят с

България все още е високо рискова страна

България все още е високо рискова страна

евтини кредити.

Въпреки повишаването на кредитния ни рейтинг през последните няколко месеца, България все още се води рискова страна. Поради това, банките увеличават лихвите, за да се застраховат от евентуални рискове. Българите все още не могат да теглят кредити от страни с ниско лихвено облагане. Проблемът е, че тъй като все още сме извън kredit2еврозоната, а и скоро не се очертава да влезем там, европейските банки отказват да разглеждат документи на наши граждани. Все пак, надежда има. До две години се очаква изравняване на условията за отпускане на кредити във всички страните от ЕС.

През последните месеци, се забелязва положителна тенденция на кредитния пазар у нас. Увеличил се е броят на на желаещите да получат инвестиционен заем. Кандидатите искат кредити основно за закупуване на нови машини или помещения. Най- голям интерес проявяват от производствената, търговската и сферата на услугите. Ако тенденцията се запази и продължи да расте, това може да се счита като положителен знак за трайно излизане от икономическата криза.

В началото на годината, се отбеляза лек спад в лихвите по кредитите – ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *