Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

България – най- бедна в ЕС, но с най- много молове – с видео

malСтраната ни е на първо място в ЕС по отваряне на нови МОЛ – ове за последните шест месеца. Въпреки че на континента като цяло е намаляло това звено на икономиката – увеличаване на търговската площ, то в България тенденцията е точно обратната. Единственото, което все още се строи у нас – са молове.

Проектите за новооткритите огромни търговски центрове, са започнали малко преди кризата да ни удари. Очаква се обаче, молове да продължат да никнат като гъби, тъй като до средата на тази година, в процес на изграждане са още 16 обекта. На родния размах в издигането на огромни търговски

Градовете се състезават по брой молове

Градовете се състезават по брой молове

центрове, дори в разгара на най- тежка рецесия, могат да ни завидят дори германци, англичани и холандци. Въпреки че икономиките на тези страни започнаха да се връщат към живот, тамошните предприемачи все още се въздържат от грандиозни проекти.

Според икономически експерти, по- голямата част от българските молове нямат никаква търговска обосновка за съществуването си. Огромните лъскави сгради, в повечето случаи стоят полупразни – липсват търговци, които да наемат магазин, а клиентелата – пие по 2 часа едно кафенце и не харчи за нищо повече.

Вторият столичен МОЛ, на бул. „Ситняково”, започна многообещаващо, но

Наемателите в МОЛ - Сердика се разбунтуваха срещу високите наеми

Наемателите в МОЛ – Сердика се разбунтуваха срещу високите наеми

още на втората седмица опустя. Повечето мераклии, които го посетиха през първите му дни, само разглеждаха – колкото да се похвалят, че са били там. Продажбите обаче останаха мижави. Търговците, които държат магазини, точно след един месец се разбунтуваха срещу собствениците на МОЛ- а. Заплашиха, че ще се изнесат, ако не им се намалят наемите.

Като се има предвид, че моловете в големите градове като София, Пловдив, Варна, са в застой или не вървят изобщо, какво остава за градове като Видин, Плевен и Хасково – къде е тяхната печалба. Още след построяването си, молът във Видин, един от градовете с най- висока безработица в страната, едва- едва намери наематели. А все пак се появи година преди кризата.

Откриването на всеки нов мол се превръща в сензация – но само през първия ден. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *