Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

България като царство на фалшификатите

Фалшиви лекарства

България за пореден път оглави черните класации на държавите с най – голяма престъпност. Този път става въпрос за фалшифицирането на различни известни стоки или на техните опаковки, сред които не само дрехи и козметични продукти, но и животоспасяващи лекарства.

Според доклад на Интерпол, оповестен при откриването на международна програма за борба с фалшификациите става ясно, че у нас цели 25% от лекарствата /всяко четвърто/, предлагани на родния пазар, са ментета. Освен това България е и сред водещите държави по изработване на фалшиви опаковки за различни продукти.

Фалшификати заливат България

Потребителите у нас са заливани с предложения за продажба на неистински продукти за поддържане на личната хигиена и козметиката, стоки за деца и прочие, всичките напомнящи за известни марки, които уж се предлагат на по – ниска цена. Основно фалшификатите се продават чрез интернет, но доста често са засичани от инспекторите и в търговската мрежа.

За противодействие на фалшификаторите – измамници, които не само бъркат в джоба на хората, но и застрашават тяхното здраве, нашенски митничари, полицаи и прокурори ще се учат как работи системата за контрол на безопасност върху услуги и продукти в света. Програмата на обучение е реализирана от Интерпол, с дейното участие на най – големите сертификационни организации в света.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=QZlUS5CH9pM

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *