България губи половин милиард евро заради протеже на Дянков

0

порожановСтоличен вестник публикува информацията, че страната ни може да изгуби половин милиард евро поради неефективна работа на фонд „Земеделие”. Според агродеятели новият шеф на фонда, Румен Порожанов не оправдал високите очаквания на сектора и само усложнил положението му. Обществена тайна е, че Порожанов е доверено лице на вицепремиера Симеон Дянков.

Освен това Порожанов е в опасно близки отношения и с  олигарха Иво Прокопиев, който заряза  проектите си в пресата и строителството у нас и забягна в Сингапур. Информирани източници обаче твърдят, че  Иво Прокопиев отново имал намерение да пробва бизнес начинание в България и възнамерявал да инвестира крупни суми в земеделието. За постигането на тази цел щял да разчита на подкрепата на Цветелина Бориславова, която влезе в сектора с отглеждането на слонска трева. Но банкерката едва ли ще му протегне ръка.

Дянков подкрепял Порожанов
Дянков подкрепял Порожанов

Кариерата на Румен Порожанов стартира през 1992г. в областта на финансите. Тогава министър е Иван Костов. Това обаче не му пречи да се издигне до съветник на премиера Жан Виденов.
По-нататък властта го свързва и с НДСВ, в ролята му на протеже на Милен Велчев. Издига се начело на „Булгартабак холдинг“. По това време съпругата му е в съдружие с приятел на Александър Божков във фирма „Частни инвестиционни проекти”. Този съдружник поема огромната реклама на Булгартабак. По онова време съпругата на Порожанов, Веска, притежавала дялове на стойност 173 600 лева във фирма „Армар Корпорейчън Дженеръл Техникал Кооперейшън”. Неин съдружник е кметът на БСП Михаил Лисков. Заради отстраняването му Румен Порожанов е назначен на позиция в ръководството на софийската фабрика.
По-късно взима участие и в няколко борда и се сдобива с доста облаги.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *